Gå til sidens hovedinnhold

Kirken frykter 06.06.06

Den mørke datoen 06.06.06 nærmer seg, og kirkene i Norge blir nå bedt om å skjerpe brannsikkerheten.

Det begynner å bli lenge siden bølgen av kirkebranner i Norge, men i USA og Canada har det vært flere tilfeller den siste tiden. For å feire Varg «Greven» Vikernes sin bursdag i februar, tente tre unge black metal-fans fyr på en 105 år gammel kirke i byen Minnedosa i Canada.

Nå har KA - Kirkelig arbeidsgiver og interesseorganisasjon - sendt ut en e-post til kirkelige fellesråd i Norge for å gjøre oppmerksom på mulig økt brannfare forbundet med datoen, som speiler tallet 666, skriver Vårt Land

Dyrets tall
Tallet til «Dyret i Åpenbaringen» blir tillagt stor symbolsk betydning i satanistiske kretser.

- Vi ønsker ikke å bidra til at det blir stor oppmerksomhet omkring dette, men gi signaler om en mulig risiko, sier avdelingssjef Øystein Dahle i KA til Vårt Land.

Helst ville han sett at datoen ble forbigått i stillhet, men innser at visse miljøer legger vekt på datoen som bare dukker opp hvert hundrede år.

I e-posten blir det blant annet oppfordret til å sørge for at søppeldunker, søppel og annet brennbart materiale er plassert i trygg avstand fra kirkebyggene, og at brennbar vegetasjon blir fjernet. KA oppfordrer også fellesrådene til å ta kontakt med politiet for eventuelle tiltak.

- Vi er obs
Det sier kirkeverge i Bergen, Gunnar Wik som har ansvaret for 32 kirkebygg.

- Vi vet selvsagt om fenomenet og at denne datoen har en viss magi. Så vi er oppmerksom, men satser på at dagen går over i stillhet.

- Men gjør dere noe spesielt med tanke på brannsikkerheten?
- Vi har et normalt godt tilsyn og gode brannanlegg i våre kirker så vi har sagt at det må være opp til hver enkelt menighet om de vil gjøre noe ekstra i form av vakthold eller andre ting. Fra før har vi Securitas som i flere år har hatt oppsyn med flere av krikene. Politi og brannvesen er også informert om den forestående datoen, sier Wik til iBergen.no.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken