Gå til sidens hovedinnhold

Kiwi-sjef Per-Erik Burud (48) savnet etter båtulykke

To kvinner omkom, Kiwi-sjef Per-Erik Burud er fortsatt savnet.

SISTE: I 22.30-tiden er Kiwi-sjef Per-Erik Burud (48) fortsatt ikke funnet.

Men en politibåt er fortsatt i området der ulykken skjedde.

- Politiet har med seg vitner for å påvise hvor ulykken skjedde. Det kan hjelpe oss i letingen som fortsetter i morgen, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Petter Aronsen, til Nettavisen.

På grunn av dårlige leteforhold har dykkerne avsluttet søkene for natten.

- Det er veldig vanskelige leteforhold. Én meter sikt og mudderbunn. Hadde det vært god sikt så hadde vi kunne fortsatt ut over natten, men slik det er nå så ser vi ingen ting, Roger Wisth, daglig leder ved Stavern Dykkersenter, til VG Nett onsdag kveld.

I samråd med politiet, besluttet Hovedredningssentralen kl. 20.00 at redningsaksjonen skulle avsluttes. Samtidig opplyses det at fortsatt søkes etter en antatt omkommet person.

Fortsetter letingen torsdag
Områdene det søkes i er fra «ganske grunt til noen titalls meter» sier operasjonsleder Petter Aronsen.

Operasjonslederen frykter ikke at den savnede Kiwi-sjefen kan ha forsvunnet utenfor søksområdene, men holder alle muligheter åpne.

- Eksperter må uttale seg om det tekniske, men rent generelt er det slik at folk som drukner vil svelger vann og ligge stort sett på det området personen er gått ned.

- Om vi skal fortsette letingen utover letingen torsdag, vil staben ta stilling til fortløpende.

- Vi har håp om å finne han, sier Aronsen.

Gikk på grunn
En Rib gikk litt før 04 på grunn ved Flåteskjær sør for Veierland i Tjøme kommune. To livløse personer ble hentet opp av vannet og sendt med luftambulanse til Rikshospitalet. Litt før klokken 07 ble de erklært døde på sykehuset.

Personen som er savnet etter båtulykken ved Tjøme natt til onsdag, er Kiwis toppsjef Per-Erik Burud (48). Dette bekrefter informasjonssjef i NorgesGruppen, Kine Søyland onsdag ettermiddag overfor Nettavisen.

- Jeg kan bekrefte at det er Per-Erik Burud som er savnet. Nå er fokuset på leteaksjonen og jeg vil derfor ikke noe noen ytterligere kommentar på dette tidspunktet, sier hun til Nettavisen.

To kvinner på henholdsvis 41 og 43 år omkom i ulykken, den ene er Buruds kone. Fire personer var om bord i båten, blant dem greide en å komme seg på land. Nå leter store styrker etter Kiwi-sjefen.

Dette er de omkomne kvinnene:

Anne - Lene Novak Aasheim (41) fra Drammen

Anita Burud (43) fra Drammen (Per-Erik Buruds kone)

Den savnede personen er:

Per Erik Burud (48) fra Drammen.

Den overlevede personen er:

Asbjørn Aasheim (41) fra Solbergelva.

LES OGSÅ: To døde etter båtulykke i natt

Leter etter sistemann
En tredje person, en mann i 40-årene, kom seg velberget til land, mens den fjerde passasjeren i den forulykkede båten, Per-Erik Burud, fortsatt er savnet. Store styrker leter nå etter han.

Ved halv to tiden onsdag ettermiddag, var det fremdeles ikke noe nytt i saken.

- Det letes fortsatt med full styrke, med helikopter og redningsskøyter. Nå har politiet i tillegg satt i gang strandsøk. Vi vet ikke om den siste personen som er savnet kan ha tatt seg til land i området rundt Flåteskjær, sier pressetalsmann Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til tb.no tidligere onsdag.

Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken klokken 04.07. Røde Kors-båten Tjøme, en redningsskøyte, et losskip og et redningshelikopter er sendt til stedet.

Ulykke nummer to
Grunnstøtingen skjedde omtrent midt uti Tønsbergfjorden, som er ganske smal ved ulykkesstedet. Rett i nærheten, ved Kjøpmannskjær på Nøtterøy, omkom to unge menn i en ulykke med en lignende båt natt til tirsdag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken