Mandag i forrige uke ble SAS-flyvertinnen Vera Vildmyren drept på sitt hotellrom på Radisson Blu Scandinavia på Amager i København.

Vildmyren bodde på Grindvoll i Lunner kommune, og tirsdag kveld var pårørende, venner, kolleger og bygdefolk samlet til minnestund i Lunner kirke.

Bildene i saken er levert av avisen Hadeland.

- Vi minnes en mor
Minnestunden startet klokken 19, og en fullsatt kirke med rundt 350 personer mintes 42-åringen med sang, musikk, bønn og ved å tenne lys.

- Vi er samlet for å minnes en ektefelle, en mor, en datter, en søster, et familiemedlem, en venn og kollega.

Slik startet sogneprest i Grua og Harestua, Ole Viker Lunde, minnestunden.

- Vera Vildmyren ble brått revet bort mandag i forrige uke. Igjen så sitter vi med sorg, savn, fortvilelse, frustrasjon, sinne, medfølelse, kjærlighet og omsorg, sa Lunde.

- Alle følelser river og sliter i oss i en slik situasjon, for dette var et menneske som preget mange mennesker med sin kjærlighet, og i kjærlighet er alle følelser tillatt. Men dette skulle ikke skje, hva er meningen? Hvorfor skjedde det? sa sognepresten.

- Hun viste kjærlighet
Lunde sa videre at vi aldri kan slutte å stille vanskelige spørsmål når noe så meningsløst skjer.

- Mange og vanskelige spørsmål blir stilt, ikke bare av familie og oss som er her, men når det meningsløse skjer kan vi aldri slutte å spørre hvorfor, sa han, og fortsatte:

- I minnestunden i dag står vi sammen og minnes et menneske som viste omsorg og kjærlighet til andre, derfor skal også vi vise omsorg og kjærlighet i en vanskelig tid.

- Familien betydde alt
Sognepresten holdt også en minnetale om Vera Vildmyren, som ble født i Skien i 1967.

- Familien betydde alt for Vera. Hun blir beskrevet som en snill, raus og tøff hustru og mor. Hun sparte aldri seg selv, men familie, venner og kolleger betydde mer for henne.

- Hun var alltid serviceinnstilt og med en god humoristisk sans. Vera hun elsket gården på Grindvoll og alle dyrene. Hun etterlater seg ektemann, barn og familie i dyp sorg, sa Lunde.

Han leste også opp en siste hilsen fra en venn:

- Kjære Vera, har lyst til å sende med deg noen ord på din siste reise. Vi får begynne med å takke deg for at du var akkurat den du var. Du var en person vi aldri glemmer. Du hadde et nydelig smil, og en smittende latter.

- Kjære Vera, vi savner deg så utrolig mye, sto det blant annet i hilsenen.

Tente lys
Ektemannen Egil og barna Veronica (16) og Alexander (14) tente først lys, sammen med nærmeste familie. Klasse- og idrettskamerater i Grindvoll IL tente lys under bønnelesing.

Deretter kunne alle som var til stede i kirken tenne lys foran portrettbildet av Veronica Vildmyren, melder avisen Hadeland.

- Veldig viktig
Lunde sa til Nettavisen før minnestunden at det var viktig å samles på denne måten.

- Det er veldig viktig å ha en minnestund, for det er et stort behov for det blant både pårørende, venner, naboer og arbeidskolleger, sa Lunde.

Les også: - Et savn som ikke kan beskrives

- Bønn for familien
- Vi regner med at det kommer veldig mange. Kirken blir nok full, så det blir i hvert fall 300 stykker, sa Lunde før minnestunden.

Han forteller at det blir fellessang, musikk, diktlesing og lystenning under minnestunden.

- Det blir også bønn og forbønn for familien, og så vil jeg holde en minnetale, sa Lunde.

Bisettes fredag
Vera Vildmyren vil fredag bli bisatt i Lunner kirke.

Hun etterlater seg ektemann og to barn på 14 og 16 år.

Bildene i saken er levert av avisen Hadeland.