Gå til sidens hovedinnhold

- Kjæreste med TV2-reporter

Politiet omtaler en TV 2-reporter som kjæresten til den hovedmistenkte bak terrorplanleggingen i Oslo. Kvinnen er permittert.

Den hovedmistenkte i terrorsaken – en 29 år gammel norskpakistaner – har blitt avlyttet av norsk og utenlandsk politi siden 23. juni i år.

I denne perioden har 29-åringen ifølge politiet jevnlig sendt tekstmeldinger og ringt en kvinnelig ansatt i TV 2s nyhetsavdeling.

Ifølge politiet fremgår det her klart «at det er et kjæresteforhold mellom de to». Kvinnen er ikke siktet i saken og er ifølge politiet et vitne.

Det er avlyttingen av 29-åringen, både hans telefoner og en bil han disponerte, som danner bakteppet for at politiet har siktet fire personer for terrorplanlegging og skytingen mot synagogen i Oslo.

Ifølge politiet skal 29-åringen i en rekke samtaler med TV 2-reporteren gitt «utrykk for radikale islamistiske holdninger».

29-åringen ble tirsdag denne uken pågrepet i forbindelse med synagoge-skuddene. Kort tid senere ble siktelsen utvidet til også å omfatte terrorplanlegging mot synagogen, samt den israelske og den amerikanske ambassaden i Oslo.

«Plages ved tanken om drepte»
29-åringen ble pågrepet i Tyskland under fotball-VM i sommer. Ifølge politiet skal han på vei til Tyskland forut for pågripelsen ha sendt en tekstmelding til TV 2-reporteren, der han gir uttrykk for at han «har et sterkt behov for å handle fordi han plages ved tanken om drepte kvinner og barn».

Skytingen mot synagogen på St. Hanshaugen i Oslo skjedde ved 02.30 tiden natt til søndag 17. september.

Kl 18.00 dagen før sender 29-åringen ifølge politiet flere tekstmeldinger til TV 2-reporteren.

I en av dem skriver han til kvinnen: «Prøver bare å forberede både deg og meg til universets største avstand.»

En time senere sendte TV 2-reporten en melding: «Dette liker jeg virkelig ikke.»

Og: «Du må ikke ta noen stor avgjørelse enda».

Ved 20-tiden har de to en samtale igjen, der det fremgår at «dersom han blir borte, skal hun vite at han er der for henne, uansett om han ikke er fysisk tilstede.»

29-åringen sier videre at «uansett hva jeg måtte foreta meg . . i nær fremtid eller fremtid . . . eh, og ikke misforstå meg nå, ok?».

Permittert
Vedkommende er inntil videre permittert fra sin stilling, ifølge TV 2.

- Hun orienterte oss i går kveld, og saken vil bli behandlet i TV 2 som en personalsak. Hun fortalte oss at hun var kontaktet av politiet som ønsket en samtale med henne angående noen sms-meldinger til en av de siktede i saken. Hun har også levert en foreløpig rapport om sin befatning med saken, sier konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 til Nettavisen.

- Hva står det i den rapporten?

- Det vil jeg ikke kommentere, svarer Indrøy.

- Er saken problematisk for TV 2?

- Vedkommende er inntil videre permittert. Jeg vil ikke kommentere saken før vi har hatt en gjennomgang av den.

TV 2-kvinnen er ikke siktet, og er ifølge politiadvokat Unni Fries bare et vitne i saken.

Ikke hørt at de er kjærester
29-åringens advokat, John Christian Elden, ønsker ikke å kommentere det at politiet mener hans klient og TV 2-kvinnen er kjærester.

- Jeg har ikke hørt at det er påstått og ser ingen grunn til å kommentere forhold som ikke har med straffesaken å gjøre, sier Elden til Nettavisen.

Fredag ble 29-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett, siktet for å ha planlagt terrrorangrep både mot synagogen og to ambassader i Oslo.

De ble også de tre andre siktede.

29-åringen erkjenner ikke straffeskyld etter terrorsiktelsen. Advokat Elden mener påtalemyndigheten har svært dårlige bevis mot hans klient.

Kjennelsen på om de fire terrorsiktede blir varetektsfengslet, kommer lørdag klokken 16.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem