Gå til sidens hovedinnhold

Kjæresten i retten for drap

Lise Joanni Johansson (18) ble drept med skudd mot hodet på Teisen i fjor. I dag starter rettsaken mot 22-åringen som var hennes kjæreste.

Den 22 år gammel mannen står tiltalt for å ha skutt Lise Joanni Johansson i en leilighet på Teisen i Oslo. Mandag starter rettsaken mot ham i Oslo tingrett.

Engasjert
Lise Joanni (18) var i samme gjeng som Benjamin Hermansen og jobbet aktivt med minnefondet etter sin drepte kamerat.

Aktiv, sportslig, engasjert, positiv, smilende er noen av adjektivene som nevnes når venner minnes Lise Joanni Johannson.

- Alle her husker henne som en positiv og aktiv jente. I elevrådet gjorde hun en kjempeinnsats, sa rektor ved Holmlia ungdomsskole hvor Lise gikk ut for to år siden til TV 2 Nettavisen

18-åringen var også aktiv i Agenda X, en antirasistisk ungdomsklubb i Oslo-området.

Inn vinduet
Tiltalte har forklart til politiet at han var i leiligheten sammen med sin kjæreste da det plutselig kom en person inn gjennom vinduet. Den fremmede personen skal ha skutt Lise Joanni, og deretter forsvunnet ut samme vei som han kom. Lise Joanni ble skutt med en pistol natt til søndag 26. september i 2004.

Politiet mener det er 22-åringen som står bak drapet. Politiet skal sitte på tekniske og biologiske spor som knytter ham til drapshandlingen.

Mannen nekter for å ha skutt kjæresten sin. I den første tiden etter drapet var han så preget av det som hadde skjedd at han ble lagt inn på psykiatrisk institusjon.

22-åringen ble tidlig siktet i saken og sitter nå i varektet. Mannen er norsk statsborger, men er opprinnelig fra Irak.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken