Gå til sidens hovedinnhold

- Kjemper ikke lenger for selvstendighet

Representanter for Kurdistans Folkekongress sier lørdag at de ikke lenger kjemper for uavhengighet fra Tyrkia.

De tyrkisk-kurdiske opprørerne som har kjempet for et uavhengig Kurdistan i 15 år, oppfordrer den tyrkiske regjeringen til å innlede en dialog, melder NTB-AFP.

- Vi har ikke oppdeling eller utskilling som mål. Tvert imot, er vårt mål en demokratisk union som respekterer statens enhet, heter det i en kunngjøring fra Kurdistans Folkekongress lørdag.

Rundt 5.000 væpnede medlemmer av PKK-KADEK har trolig gjemt seg i fjellområder i Nord-Irak siden 1999. Da erklærte geriljaen en ensidig våpenhvile og trakk seg ut av Tyrkia. PKK-KADEK opphevet våpenhvilen september.

Kurdistans Folkekongress har ingen planer om å gi fra seg våpnene.

- Våpnene vil vi beholde, til selvforsvar, så lenge det ikke er noen løsning på det kurdiske problemet, sier Zubeir Aybar, som er utnevnt til leder av Kurdistans Folkekongress.

- Vi er ikke i krig med Tyrkia, men i en tilstand av selvforsvar. Slutt på krigen bør erklæres av begge parter, sier han.

Avgjørelsen om å endre PKK-KADEKs navn og partistruktur ble tatt på en kongress, der 360 delegater fra hele verden, i Qandil i Nord-Irak 27. oktober-6. november.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin