ROSENBORG - MOLDE 1-1:

Rosenborg og Molde møttes til hatduell på Lerkendal på lørdag, og et uavgjortresultat ville være levelig for begge lag: Ett poeng ville holde Rosenborg på fortsatt trygg tabelltopp, mens det for Molde ikke ville øke avstanden opp til serielederen med ytterligere tre poeng - noe som praktisk talt ville være umulig å hente igjen.

Og det ble da også uavgjort, etter en kamp som bydde på stor underholdning og flere gode sjanser for begge lag.

Vertene var kanskje nærmest seier, men en kjempebrøler av André Hansen i Rosenborg-buret sørget for at det likevel ble poengdeling.

Poenget kostet imidlertid Rosenborg dyrt: Midtveis i andre omgang måtte en av vårens store formspillere, Pål André Helland, forlate banen med det som lignet på en strekkskade.

Dermed må antakelig trønderne klare seg uten kantspilleren i flere kamper fremover. Da kan det være godt å ha seks poeng ned til Stabæk på andreplass på tabellen.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra vår mann på Lerkendal!

Toppscorer Søderlund

Kampen bar lenge preg av to lag som tok og følte litt på hverandre. Men da det først eksploderte, tok det da også virkelig fyr.

Det var vertene som slo til først, etter at Pål André Helland hadde brent en kjempesjanse noen minutter tidligere. Nå fikk nevnte Helland slått ballen til Alexander Søderlund, og 27-åringen viste hvorfor han er Tippeligaens suverene toppscorer. Søderlund dempet ballen på brystet, og satte inn sitt 13. mål for sesongen bak en sjanseløs Ørjan Nyland i Molde-buret.

Kjempebrøler

Men det tok kun to minutter før stemningen blant hjemmefansen dempet seg, takket være en svært gavmild Rosenborg-keeper.

Joona Toivio slo inn fra høyre, og innlegget så ut til å gå helt ufarlig inn til en upresset André Hansen. Sisteskansen hev seg over ballen, men på utrolig vis klarte han å somle den mellom beina og 90 grader videre inn i buret.

Dermed sto det 1-1, og stillingen var fortsatt uavgjort da lagene gikk til pause.

Store sjanser

Andre omgang på Lerkendal ble en morsom affære med store sjanser til begge lag.

Midtveis i omgangen var Ola Kamara et uheldig touch unna å sende gjestene i føringen, og bare noen minutter senere brente Tobias Mikkelsen alle sjansers mor da han fikk ballen servert på sølvfat fra innbytter Riku Risku. På fem meters hold skled kula imidlertid av foten til dansken, og utenfor målet til Ørjan Nyland.

Mikkelsen fikk en ny kjempesjanse seks minutter før slutt da han ble spilt alene gjennom med Nyland, men denne gangen var det keeperen som sto i veien for danskens skudd.

Flere mål ble det ikke, og dermed delte de to lagene poengene. Rosenborg har dermed elleve poeng ned til moldenserne på tabellen.

Se Nettavisens fotballmagasin her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=5h_dj-4ecgxE38STUAkRsjqb4JVObs1jNPbP3voZqrTGMZdVKW5wQjXG4bchmyl80A9PUG4ZdIsERxkqbh5GBOplqP_rG016rMZbI3xTy52HdxNgSiAkX_P7zZhcEupBfkefXHw9Eqw&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);