Gå til sidens hovedinnhold

Kjempetabbe senket B-preget Arsenal

Reservekeeperens reserve med Youtube-tabbe da Arsenal tapte i Hellas.

OLYMPIAKOS - ARSENAL 2-1:

I motsetning til de andre engelske lagene i turneringen, hadde Arsenal fått en grei reise gjennom Champions Leagues gruppespill og var allerede gruppevinner før tirsdagens kamp mot Olympiakos.

Arsenal stilte følgelig med et sterkt reservepreget mannskap i den siste gruppespillkampen, og stjerner som Robin van Persie, Gervinho, Wojciech Szczesny, Laurent Koscielny, Theo Walcott sto over kampen.

Olympiakos kjempet på sin side om en plass i åttendedelsfinalene, og igjen var det laget som hadde mest å spille for som stakk av med seieren.

Hjemmelaget vant 3-1, men kan i stor grad takke Arsenal for seieren. To av målene til Olympiakos kom etter dårlig forsvarsspill av Arsenal og det andre målet var en komisk keepertabbe av Vito Mannone, som hadde erstattet en skadet Lukasz Fabianski midtveis i førsteomgang.

Selv om Olympiakos vant, endte kvelden i skuffelse for grekerne. Marseille snudde sin kamp mot Borussia Dortmund helt på tampen og ble dermed laget som fulgte Arsenal til åttendedelsfinalen fra gruppe F.

Forsvars- og keepertabbe
Olympiakos hadde overtaket i begynnelsen av kampen, men det var Arsenal som kom til de første sjansene.

Det var likevel hjemmelaget som tok ledelsen. Midtstopperne til Arsenal klarte ikke å stoppe en stikker til Rafik Djebbour etter 16 minutter, og spissen kom alene mot keeper. Djebbour rundet Lukasz Fabianski og satte ballen i åpent bur. Ikke patent forsvarsspill fra gjestene ved den anledningen.

Etter 36 minutter doblet Olympiakos ledelsen ved David Fuster. Vito Mannone, som hadde erstattet en skadet Fabianski midtveis i omgangen, headet ut et gjennomspill. Ballen havnet imidlertid hos David Fuster som skjøt ballen mot mål med et dårlig treff.

Istedenfor å ta ballen sikkert med hendene, prøvde Mannone å klarere med beina, men bommet på ballen, som deretter trillet i mål. Dermed sto det 2-0 til hjemmelaget etter det som har potensial til å bli en Youtube-klassiker.

Arsenal reduserte
I annenomgang startet Olympiakos best, men det var Arsenal som scoret etter 57 minutter.

Et innlegg ble sendt inn mot Marouane Chamakh. Spissen ble felt, men ballen havnet hos Yossi Benayoun, som banket ballen i mål.

Arsenal jaktet deretter utligningsmålet, men i stedet var det Olympiakos som avgjorde kampen.

Denne gangen kom scoringen etter et frispark. Olof Mellberg headet ballen i stanga og François Modeste scoret på returen.

Like etter kom beskjeden om Marseilles snuoperasjon, og dermed ble det likevel en skuffende kveld for Olympiakos.

Dramatisk seier til Marseille
I den andre kampen i gruppe F ble det altså virkelig dramatisk.

Borussia Dortmund måtte vinne med fire mål mot Marseille for å gå videre, og var på god vei da de ledet 2-0 etter 32 minutter.

Marseille reduserte imidlertid like før pause etter en scoring fra Loic Remy, og dramatikken tok seg virkelig opp like før slutt.

På fire minutter scoret Marseille to mål og kapret dermed seieren og også andreplassen i gruppa.

Olympiakos må dermed belage seg på Europa League-spill resten av sesongen, mens Borussia Dortmund er ferdig med europacupspill denne sesongen.

Her er høydepunktene fra Arsenal - Olympiakos:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken