Gå til sidens hovedinnhold

Kjendiser på grunn

Alejandro Fuentes er ikke den eneste kjendisen som har opplevd en båtulykke.

Søndag kveld kjørte Alejandro Fuentes inn i flere båter i havna i Kristiansand. Flere båter ble ødelagte og flere personer ble sendt til legesjekk.

HTML EMBED

Men Fuentes er langt på vei alene om å havarere med båt i kjendisverdenen.

- Må holde meg på land
Det er bare noen dager siden, nærmere bestemt 6. juni at Tommy Steine kjørte en lånt båt på land. Den 28 fot lange cabincruiseren traff et skjær mellom Filtvet fyr og Södra Cell i Hurum.

Steine slapp fra den uten skader, men skal ha blitt ganske skjelven og uttalte han syntes det var leit.

- Det som er synd, er at jeg skulle ha mange turer med drømmebåten i sommer. Nå ser det ut til at jeg må holde meg på land, sa tv-kjendisen.

Les «Steine eide ikke båten» her.

Skavlan på grunn
NRK-stjernen Fredrik Skavlan har også grunnstøtt mens han har vært på båttur.

I forbindelse med Skavlan (40) og Maria Bonnevies (33) romantiske påskeseilas i Sverige i år, gikk den flotte nye seilbåten gikk på grunn.

Ifølge ukebladet bekreftet Daniel Karlsons fra den svenske Kystovervåkningen at han selv hadde snakket med Skavlan eter ulykken og at dykkere hadde gransket skroget.

Overfor Se og Hør benektet Skavland at han i det hele tatt hadde gått på land.

- Vi er ute og seiler langs svenskekysten hele påsken. Det har vært veldig koselige dager, var Skavlans kommentar til Se og Hør.

Kjørte i fylla
Søndag 30. juli i fjor var en tøff dag for FN-direktør Christian Thommessen. I Blindleia utenfor Lillesand kolliderte Thommessen med en annen båt.

Den andre båten fikk så store skader at den sank. Thommessens båt traff en brygge og fløy 10 - 12 meter opp på svaberget.

FN-direktøren ble ilagt 50.000 kroner i bot etter båtulykken. En av årsakene til boten var at han kjørte båten i beruset tilstand, med 0,98 i promille. Det ble også lagt til grunn at Thommessen ikke holdt tilstrekkelig utkikk og at han umiddelbart før ulykken hadde for høy fart.

- Jeg beklager å ha drukket for mye, sa promillesiktede Christian Thommessen til TV 2 Nettavisen etter hendelsen.

Da Celina sank
Det var også massiv medieomtale da Kjell Inge Røkkes båt «Celina Bella» gikk på grunn i Sverige. Bak spakene sto imidlertid verken Røkke eller Celina Midelfart – som båten var oppkalt etter.

Se Celina-ulykken her:

HTML EMBED

Den 57 fot lange kabincruiseren kostet Røkke 13 millioner kroner da han kjøpte den i 2001. Tre år seinere - etter båtsertifikatskandalen - la han den ut for salg. For 8,5 millioner.

I 2006 ble den solgt til en kvinne fra Nesøya, og fikk da det nye navnet Chablis Nesøya.

Men «Celina Bella»-hendelsen var ikke den siste båtulykken Røkke var innblandet i. I 2002 var Røkke involvert i en alvorlig ulykke med sin båt i Trieste i Italia.

Mens han kjørte en Offshore 1-båt i 250 kilometer i timen gikk båten rundt, og Røkke pådro seg en nakkeskade.

Se video av ulykken under:

HTML EMBED
Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren