Gå til sidens hovedinnhold

Kjendismegler anket dom og gikk på kjempesmell

Eiendomsmegler Odd Kalsnes ble dømt til å betale 2,75 millioner til eksen. Han anket dommen. Nå har han måttet betale over ni millioner.

Kjendismegler Odd Kalsnes anket skiftesaken til Høyesterett, men anken ble avvist.

Nettavisen får bekreftet fra ekssamboerens advokat, Jan-Erik Sverre i Kvale Advokatfirma DA, at Kalsnes nå har innbetalt det idømte beløpet.

Pengene er på konto

Inkludert renter er det snakk om over ni millioner kroner.

- Min klient er tilfreds med resultatet og at saken er avsluttet. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier han.

Kjendismegler Odd Kalsnes mente at rettsfeiden var bakgrunnen for en skittentøyvask som har gitt ham meglerforbud fra Finanstilsynet.

Det tidligere paret har i flere år vært uenig om store verdier som ekssamboeren mener hun tok med inn i forholdet, og som de hadde en kontrakt på hvordan skulle fordeles. Kalsnes mente at kontrakten ikke var gyldig og at hun ikke hadde krav på å få ut pengene.

Anket og tapte

Kalsnes gikk i oktober på et kraftig nederlag i Borgarting lagmannsrett. Han hadde da anket en dom i Oslo tingrett der han var dømt til å betale 2,75 millioner kroner til sin ekssamboer.

I oktober avviste lagmannsretten Kalsnes sin anke, og dømte ham istedenfor til å betale 8.841.931 kroner til ekssamboeren.

Inkludert morarenter har Kalsnes nå betalt over ni millioner kroner til sin ekssamboer.

Tok pant i eiendeler

Før jul ble det avholdt utleggsforretning og Namsfogden i Oslo tok pant i Kalsnes sine eiendeler.

Det ble blant annet tatt pant i en bolig til 22 millioner kroner, og en bil av typen Aston Martin 6.0 V12 Volante, 2005-modell.

Les også: Eide luksushus og biler - fikk 150.000 i NAV-støtte
Les også: Toppmegler Odd Kalsnes fikk 150.000 i Nav-støtte til bil – har ikke brukt krykker siden 60-tallet

Nettavisen har vært i kontakt med Kalsnes sin ekssamboer.

- Etter fem år i rettssystemet, er jeg glad for at denne saken endelig er over. Utover det ønsker jeg å kommentere saken, sier ekssamboeren til Nettavisen.

Skyldte på samboer

Odd Kalsnes ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen. «Et skilsmisseoppgjør/skifteoppgjør ligger innenfor «privatlivets fred» , og derfor finner jeg det ikke korrekt å kommentere dette» skriver han til Nettavisen.

Odd Kalsnes sa til Finansavisen i november at denne rettsstriden var bakteppe for Finanstilsynets undersøkelser av ham i 2015. Tilsynet mente at Kalsnes hadde brutt eiendomslovgivningen grovt, og forbød ham å drive eiendomsmegling. Vedtaket ble anket til Finansdepartementet.

Les egen sak: Supermegler Odd Kalsnes stoppet av Finanstilsynet - her er hans skjulte virksomhet
Les også: Finanstilsynet med knusende vedtak mot luksusmegler Odd Kalsnes