Gå til sidens hovedinnhold

Kjetil Rolness: - Ingen vil ødelegge for paret Stordalen

I et innlegg på Facebook mener kjendisskribent Kjetil Rolness blant annet at journalister ikke stiller kritiske spøsmål.

Sosiolog og skribent Kjetil Rolness har postet et innlegg på Facebook hvor han omtaler legeutdannede Gunhild Stordalen, kona til investor Petter Stordalen.

Gunhild Stordalen har de siste månedene kjempet mot den potensielt livstruende diagnosen systemisk sklerodermi. Mandag var hun tilbake på podiet for første gang siden hun ble sykmeldt i forbindelse med åpningen av EAT-konferansen som arrangeres i Stockholm.

Store profiler som kronprinsparet og Erna Solberg var til stede, sammen med andre kjendiser.

I Facebook-innlegget, som ble publisert tirsdag formiddag, skriver Rolness blant annet:

– Samler kjendiser

«Kloden står foran katastrofen. Bare en kvinne kan redde den. Hun er vakker. Hun er slank. Hun er smart. Men hun er også dødssyk. Og har bare ett år på seg til å gjøre en forskjell. Hva gjør hun? Samler kjendiser, politikere, kongelige og media til store og dyre konferanser betalt av ektemannen der hun selv blir ”hyllet som en dronning” (...)»

– Ansvaret gis til forbrukerne

Rolness skriver også at løsningene Stordalen foreslår for vanskelige problemer, er løsninger man har hørt før. Journalistene får også pepper. I innlegget skriver han videre:

«Eksperter tviler på at det komme noe godt ut av dette. Ansvaret gis til forbrukerne selv, som må slutte å kjøpe bensin og rødt kjøtt. Gunhild står ved siden av Erna (Solberg, statsminister, journ. anm.) og sier at vi må gjøre usunn og miljøskadelig mat dyrere. Om hun overhodet utfordrer Erna på dette, får vi aldri vite, fordi journalistene ikke stiller kritisk spørsmål».

I innlegget ironiserer han også over at statsminister Solberg ikke gjør annet enn å bruke fine ord:

«Ingen vil ødelegge festen til paret Stordalen, som har det vanskelig nok fra før. Erna liker rødt kjøtt og vil ikke gjøre livet surt for Gilde og Nortura, men kan vise til alle pengene som brukes til holdningskampanjer for å får barn til å like fisk».

Kronprinsesse Mette-Marit holdt også innlegg på konferansen.

Saken fortsetter under bildene.

Stort engasjement

Innlegget har på under en time fått nesten 300 «likes» og er allerede delt 40 ganger. Flere journalister, samfunnskritikere og debattanter har også «liket» innlegget.

Gunhild Stordalen får støtte i kommentarfeltet:

«Urettferdig å klandre Gunhild Stordalen for at hun kringkaster noe alle vet! Budskapet kan ikke gjentas for ofte!»

«Du har noen gode reflekterte poenger her, Kjetil. Som alltid. Samtidig så mener jeg at denne damen her kunne har sittet i sitt über lukseriøst hjem på Bygdøy og ikke gjort en pøkk for hverken det ene hjertesak eller det andre. Hun har vist, år etter år, at hun brenner for saken. Engasjementet, fokuset og utholdenhet hun framdeles har og viser gjennom denne kritiske livsfasen står respekt av, i mine øyne.»

Det er også de som er enige med Rolness:

«Innertier! Meget riktig og treffende, Kjetil Rolness!»

En annen skriver:

«Og NRK og TV2 rydder nyhetsflatene sine som om dette var en viktig verdensbegivenhet. Jadda.»

Nettavisen publiserte også sitatsaker fra andre medier lørdag, og fulgte konferansen live mandag.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken