Gå til sidens hovedinnhold

Kjøler ned fans på krigsstien

Kenny Dalglish og managerkollega Alex Ferguson med brannslukking før FA-cupduellen.

Lørdagens oppgjør i FA-cupen mellom Liverpool og Manchester United på Anfield ventes å få enda høyere temperatur enn vanlig.

Spesielt med tanke på episoden mellom Luis Suárez og Patrice Evra da lagene møttes i serien tidligere i sesongen.

De angivelige rasistiske bemerkningene fra Suárez mot Evra førte til at uruguayaneren nå soner en utestengelse på åtte kamper.

Kenny Dalglish har ikke lagt skjul på at han er uenig i den avgjørelsen, selv om FA mener de fant bevis for at Suárez brukte ordet "negro" mot United-backen, og presenterte et 115 sider langt dokument for å forklare beslutningen.

- Vi har orden hos oss
Liverpools manager er likevel ikke lysten på å fyre opp stemningen ytterligere foran lørdagens stormøte.

- Vi kommer til å gå foran med et godt eksempel. Supporterne vil også gjøre det. Vi har orden hos oss, sier Dalglish ifølge The Independent.

Dalglish vil ifølge The Telegraph bruke kampprogrammet til å oppfordre Liverpool-fansen om å oppføre seg som klubbens «ambassadører».

- Det er klart at lidenskapen blir ekstra stor når disse to klubbene møtes. Men slik jeg ser det, er dette en fotballkamp og handler ikke om andre ting. Vi må komme oss videre, påpeker Liverpool-sjefen.

- Alle våre tilhengere er ambassadører for klubben og vi trenger ingen episoder på siden eller forstyrrelser.

Følg Nettavisens Premier League-konkurranse på våre Facebook-sider!

Forventer god oppførsel
Alex Ferguson skal samtidig ha sagt til både spillere og fans i Manchester United at de skal dyrke rivaleriet med Liverpool, men likevel oppføre seg ordentlig.

- Dette er noe en ønsker å se fram til. Det akter jeg å gjøre, og jeg synes spillerne også skal følge det. Jeg synes atmosfæren er fantastisk, sier Ferguson.

- Som Steven Gerrard sa i går er det spillerne som har ansvaret for å oppføre seg. Jeg forventer at spillerne mine gjør det, og også fansen. Begge lags supportere må sørge for at vi snakker om kampen og ikke noe annet.

Kommentarer til denne saken