Gå til sidens hovedinnhold

Kjøper P-plass - får leilighet på kjøpet

Verdien av parkeringsplasser i Oslo når nye høyder.

Eiendomsmeglere i Oslo melder at boligkjøpere er villig til å punge ut millioner for parkeringsplasser sentralt i Oslo. Det skriver Dagens Næringsliv tirsdag ifølge dn.no.

- Jeg har i oppdrag å selge en leilighet på Gimle. Det bør være mulig å oppnå en pris på over 30 millioner kroner. Men jeg må finne en parkeringsplass, helst i garasje. Min oppdragsgiver er villig til å betale et millionbeløp for å kjøpe en garasjeplass han kan selge videre sammen med leiligheten, sier eiendomsmegler Odd Kalsnes i Privatmegleren Aveny til DN.

Ifølge en undersøkelse utført av Statistisk sentralbyrå i 2000 var det kun én av ti privathusholdninger som hadde egen parkeringsplass i bydelene Grünerløkka, Torshov, St. Hanshaugen, Majorstuen, Uranienborg og Frogner.

Siden den gang har antallet boliger og husholdninger i Oslo økt. Andelen med to biler eller mer har økt fra 12 til 17 prosent siden 2002. Det betyr parkeringstrøbbel for både fastboende og besøkende i Oslos mer sentrale bområder, skriver DN.

Eiendomsmegler Torbjørn Ek mener parkeringsplass er et «must» for leiligheter som koster syv-åtte millioner kroner eller mer.

For boliger i øvre prisklasse hjelper det ikke med saftige prisavslag på boligen dersom parkeringsplass mangler.

- Enkelte kjøper små leiligheter med tilgang til egen parkeringsplass i nabolaget. Så leier de ut leiligheten og bruker parkeringsplassen selv, sier Finn Caspersen i Eie M2 eiendomsmegling til DN.

Les flere saker på NA24

Kommentarer til denne saken