De 1.300 spilleautomatene kostet 215 millioner kroner for fire år siden og står fremdeles ubrukte på et lager utenfor Oslo.

Selger med tap
Nå selger Norsk Tipping automatene tilbake til leverandøren, men selskapet vil ikke si hvor stort tapet blir.

- Jeg kan ikke kommentere hvor mye vi selger dem for, men det er klart at fire år gamle terminaler ikke har samme verdi nå. Det blir et stort tap, sier Arve Sjølstad, informasjonssjef i Norsk Tipping, til TV2 Nyhetene.

Automatene ble kjøpt inn da Norsk Tipping la an til å få monopol på spilleautomater i Norge. Tippeselskapet har bokført hele summen på 215 millioner som tap, og skal i tillegg bruke 360 millioner kroner i år på nye automater.

- Lyssky virksomhet
Tidligere styreleder i Norsk lotteri- og automatbransjeforbund, Ottar Dalseth, forstår ikke hvorfor automatene selges tilbake:

- Dette rimer veldig dårlig med det de sa da de kjøpte maskinene. Dette er en lyssky virksomhet, og Norsk Tipping har ført det norske folk, foreninger og det norske storting bak lyset, sier Dalseth til TV2 Nyhetene.

- Bittert
Også kulturminister Trond Giske er frustrert over salget:

- Det er bittert å tenke på at her har vi mange millioner som kunne kommet foreninger og lag til gode, sier Giske til kanalen.