Gå til sidens hovedinnhold

Kjøpte tjenester fra styrelederens selskap

I ti år har Norsk Tipping kjøpt tjenester fra eventselskapet Thue & Selvaag der styreleder Sigmund Thue i Norsk Tipping er en av eierne.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Samarbeidet mellom Norsk Tipping og Thue & Selvaag begynte i 1997 da Norsk Tipping var vertskap for kongressen «Oslo Relations».

NA24 - din næringslivsavis

Det skriver VG som anslår at dette oppdraget var verdt mellom en og to millioner kroner. Våren 1998 ble Sigmund Thue, som eier 22 prosent av Thue & Selvaag, valgt til styreleder i Norsk Tipping.

Partner Jomar Selvaag i Thue & Selvaag anslår at selskapet har solgt tjenester til Norsk Tipping for tre millioner kroner de siste ti årene.

Siden 2005 har Norsk Tipping lagt innkjøp ut på anbud, og siden da har ikke Thue & Selvaag nådd opp i konkurransen om å arrangere kongresser og eventer for Norsk Tipping.

Ifølge Norsk Tipping har både Riksrevisjonen og Kirke- og Kulturdepartementet kjent til Thues rolle i de to selskapene.

- Allerede før Thue ble styreleder, ble Riksrevisjonen og departementet varslet om samarbeidet med Thue & Selvaag. Sigmund Thue har som styreleder i Norsk Tipping erklært seg inhabil i saker om Thue & Selvaag, sier informasjonsdirektør Peer. J. Svenkerud i Norsk Tipping til VG.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka