Flytrafikken over store deler av Europa er lammet, men denne gjengen fra Tromsø visste råd: De fikset leiebil til 14.000 kroner og kjører fra Amsterdam og hjem til ishavsbyen - med en flytur fra USA forleden i kroppen. Det skriver Nordlys.

31,5 timer igjen

- Vi er ved godt mot nå, men vi får se når det er gått ti timer. Vi satser på å kjøre nonstop. Ifølge GPS-en har vi 31,5 timer og drøyt 3000 kilometer foran oss, sier Jonathan Labugt i reisefølget, etter en halvtimes kjøring fra Schipol, flyplassen i Amsterdam.

De er ikke helt sikker på hvordan reiseruta blir. Trolig går ferden til Tyskland og videre til Danmark og ferge over Sverige, før gjengen krysser grensen i Nord-Sverige.

- GPS-en får avgjøre. Dette er jo en fin måte å oppleve denne delen av Europa på, sier Labugt.

Skal rekke TIL-kamp

I bilen sitter fire kompiser fra Tromsø som har vært på tre ukers golftur i Orlando i USA. Tromsø-gjengen plukket også med seg en siddis i nød på flyplassen i Amsterdam.

- Nå har vi vært på reisefot lenge og savner våre kjære i Tromsø. Vi har ingen rene klær, lite penger og skal på jobb i Tromsø. Dessuten må vi jo hjem til TIL-kampen på søndag, sier Labugt.

- Men det er ikke sikkert Sandefjord kommer seg til Tromsø?

- Da plukker vi dem opp, sier Labugt og ler.

Dette er den lange reiseruten:

HTML EMBED

Les flere nyheter fra Nordlys her.