Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte 160 km i pillerus

Den 55-år gammel kvinnen fra Hammerfest kjørte bil i 160 kilometer i pillerus som tilsvarer 1,5 i promille. Likevel ble hun frikjent i retten.

Tolv timer før hun satte seg bak rattet tok kvinnen til sammen åtte tabletter mot søvnsproblemer og depresjoner. To personer som vitnet i saken karakteriserer kvinnens kjøring som «vinglete og farlig». Et vitne forklarte at kvinnens bil «holdt ikke jevn hastighet, kjørte i rykk og napp og var ofte dels over gul-stripen», ifølge dommen.

Den farlige kjøringa skjedde 28. august 2006 i strekningen Hammerfest-Karasjok. Over telefonen fikk politiet i Vestfinnmark tips om en personbil som kjørte vinglete og til tyder over i motgående kjørebane.

Etter å ha kjørt 160 kilometer ble kvinnen stanset på en rasteplass. Politibetjentene hadde mistanke om promillekjøring, men blåseprøven viste ikke spor av alkohol. Likevel stusset politiet over tiltales oppførsel og valgte å ta en blodprøve som avslørte spor av legemidlene Zopiclon og Sobril, som ifølge Folkehelseinstituttet bør brukes varsomt i forbindelse med kjøring.

En lege fra Folkehelseinstituttet som vurderte kvinnens tilstand mente at «blandingspåvirkningen kan sammenlignes med den påvirkningsgrad som vanligvis ledsager en blodalkoholkonsentrasjon 1-1,5 hva gjelder prestasjonsforringelse og ulykkesrisiko», heter det i dommen.

Aktor i saken hadde bedt retten om 24 dager betinget fengsel, 3000 kroner i bot og tap av førerkort i 15 måneder. Likevel fant ikke dommen tilstrekkelig bevis på at tiltalte opptrådte uaktsom.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021