En kristen dommedagsbevegelse i USA har brukt mange år på å advare verden om dommedag som de mente ville inntreffe lørdag 21. mai. Verdens ende skulle inntreffe klokken 18.00 i de ulike tidesonene.

Men søndag 22. mai går livet sin vante gang, og tusenvis av dommedagstilhengere er faktisk skuffet dagen derpå.

En av dem er Keith Bauer. Han krysset hele det amerikanske kontinentet for å få orkesterplass til dommedag i California. Den 480 mil lange bilturen fra Maryland til California ble gjort i en minibuss i løpet av en uke.

- Jeg hadde mine tvil, men jeg forsøkte å skyve tvilen til side fordi jeg tror på Gud, sier Keith Bauer til nyhetsbyrået AP.

- Jeg håpet at det skulle skje
Han startet den varslede dommedagen utenfor hovedkvarteret til Family Radio International i Oakland California, hvor flere dommedagstilhengere hadde samlet seg. Grunnleggeren av radiokanalen, Harold Camping, har kringkastet budskapet om dommedag i mange år.

- Jeg håpet at det skulle skje fordi jeg tror himmelen er mye bedre enn denne jorden, sier Bauer, som er en trailersjåfør som startet sin «siste» reise i forrige uke.

Bauer tok like gjerne fri forrige uke, ettersom han antok at han likevel ikke ville få betalt.

Harold Camping (89) er en pensjonert sivilingeniør som har bygget opp et kristent medieimperium verdt millioner av dollar ved å videreformidle dommedagsbudskapet. 89-åringen skal ha kalkulert seg fram til klokkeslett og dato ved å tolke bibelen.

Men dette er ikke første gangen at Camping tar feil. På 1990-tallet spådde han at dommedag sto for døren, og at 200 millioner mennesker skulle bli reddet. De som ble igjen ville bli slukt av en ildkule 21. oktober 1994. Han hevdet i et intervju at spådommen ikke ble innfridd som følge av feilkalkuleringer.

- Jeg er ikke flau over det. Det var rett og slett for tidlig. Men denne gangen er det ingen mulighet for at det ikke vil skje, sa han i et intervju med nyhetsbyrået AP i forrige måned.

Dommedag er god butikk
Dommedagsprofetier er god butikk. De siste årene har radiokanalen Family Radio International, som har kringkastet dommedagsbudskapet på 61 språk, mottatt enorme donasjoner fra dommedagstilhengere. Kanalen har brukt millioner av dollar på å markedsføre dommedagsprofetien over store deler av verden.

I 2009 skal Family Radio International ha mottatt hele 18,3 millioner dollar i donasjoner, noe som utgjør 100 millioner kroner. Radiokanalen skal være god for 500 millioner kroner.

Robert Fitzpatrick er en av mange dommedagstilhengere som har brukt egne penger på å markedsføre dommedagsprofetien. Han var mildt sagt overrasket da klokken slo 18.00 på Times Square på Manhattan.

- Jeg makter ikke å forklare hva jeg føler nå. Det er tydelig at jeg har misforstått noe ettersom vi fortsatt er her, sier han til nyhetsbyrået AP.

Fitzpatrickble stående igjen forbauset blant alle turistene på Times Square.