Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte av veien med 6 i promille

Politiet trodde ikke sine egne øyne da de sjekket promillen til en svensk 35-åring som hadde kjørt inn i autovernet i Halmstad.

Alkotesten viste 6 i promille, og mannen kan ha satt svensk rekord i fyllekjøring.

Mannen skal ha forklart at han ikke husker hvor han skulle eller hvorfor han i det hele tatt satte seg bak rattet, het det på Aftonbladets nettsider mandag morgen. Fredag kveld var han ute på byen og festet, men sier han reiste kollektivt da han skulle ut.

– Det er helt ufattelig, seks i promille er dødelig for de fleste mennesker. Jeg forstår ikke hvordan han i det hele tatt har greid å sette seg inn i en bil og kjøre den, sier Hans Laurell, det svenske Vägverkets ekspert på alkohol i trafikken.

Politiet i Halmstad fikk sent fredag kveld melding om at en Toyota Corolloa hadde kjørt av veien i en rundkjøring i sentrum av byen. En patrulje som ble sendt til stedet, fant 35-åringen i nærmest bevisstløs tilstand, og kjørte ham rett på sykehus.

Etter en natt på intensivavdelingen kunne han utskrives, og ble hentet til avhør på politihuset i Halmstad. Hans Laurell sier mannen kan være glad han i det hele tatt lever, for de fleste svenske fyllekjørere som omkommer i trafikken har fra 1,7 til 1,8 i promille.

(NTB)

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren