Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte i vill fart mot rushtrafikken

Mannen kjørte så hasardiøst på E6 ved Romerike at politiet ikke torde å følge etter ham. Først da et helikopter ble med på jakten ble råkjøreren pågrepet.

Bilen mannen kjørte hadde blitt stjålet tidligere på dagen. Politipatruljer oppdaget bilen på E6 klokken 16.49, og fulgte etter mannen. Men de måtte gi opp jakten.

Motgående kjøreretning
- Han stakk av sted så fort at de ikke torde henge på. Blant annet kjørte han i motgående kjøreretning på E6 midt i rushtrafikken, forteller operasjonsleder Ola Lystad i Romerike politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet måtte rekvirere et helikopter for å få tatt mannen. Ved hjelp av helikopterets observasjoner fikk de satt opp veisperringer. Mannen forsøkte å rømme til fots da bilen ble stoppet ved Arteig bru, men da fikk politiet endelig tak i ham.

- Gærning
- Hadde ikke både politipatruljer, hundepatruljer og helikopterførerne vært på jobb i dag kunne dette glippet for oss. Da hadde vi hatt en gærning ute i trafikken, så det var veldig bra at vi fikk stanset ham, sier Lystad.

Han har ikke fått melding om at noen skal ha blitt skadd i forbindelse med råkjøringen. Trafikken på E6 gikk som normalt til tross for den dramatiske biljakten.

Videobevis
Nå vil politiet se gjennom videoopptak fra helikopteret, og råkjøreren skal inn til avhør. Lystad vet ikke om han kan ha vært beruset eller om han er en kjenning av politiet.

P4 melder at mannen kom fra Jessheim via småveier, og at han forsøkte å rane til seg en annen bil da han ble stoppet. Rett etter at mannen var pågrepet kunne ikke Lystad bekrefte eller avkrefte disse meldingene.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis