Gå til sidens hovedinnhold

Kjos får dårligere betalt

Flyr flere, men tjener mindre per passasjer.

Norwegian rapporterte om en yield i april på 0,53 kroner. Det er 4 øre lavere enn samme periode i fjor. Fyllingsgraden var 73,2 prosent, 2,2 prosentpoeng lavere enn i fjor.

På tross av dette fikk flyselskapet en høy passasjervekst i april. Oppstart av en rekke nye ruter er forklaringen.

Påskehopp

Over 1,7 millioner passasjerer fløy med Norwegian i april. Det er rundt 364.000 flere enn samme periode i fjor, en økning på 28 prosent. Passasjerene reiser i snitt lenger enn i fjor, hvilket økte trafikken med hele 36 prosent. Kapasiteten ble økt med 40 prosent, melder selskapet.

Trafikktallene for april er påvirket av når påsken kom i år, samt at Norwegian åpnet en rekke nye ruter og satte inn uvanlig mye ny kapasitet i markedet denne måneden. I april hadde Norwegian ti flere operative fly enn en måned tidligere.

Økt ankomstpunklighet

- Trafikkutviklingen denne måneden er som forventet, og helt i tråd med vår strategi om å etablere oss i nye markeder for å møte den sterke konkurransen i europeisk luftfart. I en oppstartfase er det ventet at vi vil se sterk produksjonsøkning, kraftig passasjervekst og noe lavere priser på de nyeste oppstartrutene. For oss er det viktig at kundene prøver oss og blir kjent med oss. Da kommer de tilbake og utgjør et trofast kundegrunnlag fremover, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Totalt opererte Norwegian 99,6 prosent av de planlagte flygingene i april, hvorav 89,3 prosent gikk på oppsatt rutetid. Sammenlignet med april 2012 økte ankomstpunkligeten i april i år fra 86,4 prosent til 88,1 prosent for ruteflyene.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken