Gå til sidens hovedinnhold

Kjos raser mot vekterne

Norwegian-sjefen krever tvungen lønnsnemnd i streiken som pågår.

2.500 vektere er allerede tatt ut i streik. Fra mandag klokken 6 varsler Norsk Arbeidsmandsforbund at ytterligere 800 vektere tas ut i streiken. Det er ingen tvil om at denne streike vil ramme flyselskapene, som nok en gang vil få store økonomiske tap på grunn av en arbeidskonflikt.

Dette ønsker ikke Norwegian-sjef Bjørn Kjos sitte stille å se på.

- I denne saken synes jeg ikke det er noen sammenheng mellom mål og middel. Vi synes dette blir veldig urettferdig. Her må jo Regjeringen komme inn med en tvungen lønnsnemnd. Konflikten rammer samfunnet vårt på en altfor sterk måte. Den rammer selskaper og tredjepart som aldri burde vært trukket inn, sier Kjos til Finansavisen.

Sliter fortsatt med askeskyen
Flyselskapene SAS og Norwegian sliter fortsatt med ettervirkningene av askeskyen. SAS tapte 36,8 millioner kroner i døgnet, i perioden 19. april til 7. mai. Også Norwegian hadde betydelige tap, som må kompenseres opp i etterkant.

Når flyselskapene nå får en ny streik å forholde seg til, er det klart at dette er tungt for selskapenes pengekasse.

- Det er klart at dersom noen av de store flyplassene stopper helt opp, og trafikkstrømmene blir rammet som under asken, så snakker vi om tilsvarende beløp, sier Kjos til Finansavisen.

Flere vil ha lønnsnemd
Det er ikke bare Norwegian-sjefen som mener at streiken går i mot tvungen lønnsnemd.

Administrerende direktør Petter Furulund i NHO-Service sier til Nettavisen at alt arbeidstakerorganisasjonen Norsk Arbeidsmandforbund gjør, tvinger regjeringen til å reagere.

- Arbeidstakerne dytter jo dette kun i en retning; tvungen lønnsnemnd. Det er i hvert fall ikke vi som kommer til å få løst denne streiken, sier Furulund til Nettavisen.

Reklame

8 kupp du gjør i Nettavisens nettbutikk nå

Kommentarer til denne saken