Nyopprykkede Newcastle United bekrefter onsdag at de har sikret veteranstopper Sol Campbell foran den kommende sesongen. 35-åringen har skrevet under på en ettårsavtale.

- Dette er en drøm
Den tidligere Tottenham-spilleren har vært aktuell for både en forlengelse med Arsenal, og en overgang til Sunderland og Celtic i sommer. Valget falt imidlertid på Newcastle.

- På dette stadiet i karrieren min kunne jeg ikke drømt om en bedre overgang. Det å komme til en klubb som Newcastle, med my tradisjon, er stort for meg, sier han ifølge Sky Sports.

- Jeg vil gjerne takke Chris Houghton for å vise tillit til meg, og jeg håper å betale tilbake både ham og supporterne for denne sjansen. Forhåpentligvis kan Newcastle på ny etablere seg i toppen av engelsk fotball, sier den solide midtstopperen.

- Vet hva vi får
Newcastle-manager Chris Houghton sier han har fulgt Campbells karriere lenge, og at han ser fram til å jobbe med veteranen.

- Jeg vet godt hva Sol kan tilby oss. Erfaring, kvalitet, ro og lederskap på banen. Han er en profesjonell spiller, som vil tilføre troppen vår mye, sier Newcastle-manageren om sin nye spiller.

Sol Campbell startet karrieren i Tottenham, men forsvant på kontroversielt vis gratis til erkerival Arsenal i 2001, der han ble en stor suksess. Siden han forlot Arsenal i 2006 har han vært innom Portsmouth og Notts County, før han forrige sesong returnerte til «The Gunners» en halv sesong. Neste stopp blir altså St. James' Park.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!