Kjøligere vær enn normalt og jevnt over ustabilt vær med masse byger. Det er værsituasjonen som preger Norge akkurat nå.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

Meteorolog Martin Grønnevet ved StormGeo kan ikke love noen knallvær på sankthansaften, men sier at noen har bedre værutsikter enn andre.

Lavtrykkene går nye veier
- Værsystemet nå preges av en lavtrykksbane som er utypisk, der Norge presses fra øst i stedet for vest. Nå går lavtrykkene over England, Danmark og inn i Sør-Sverige og opp i Finland, sier han.

Hos værvarslerne i Bergen tror de det holder seg mer eller mindre ut uka. Det betyr at temperaturen holder seg kjølig og at vi får perioder med regn og regnbyger.

Kan bli ukas fineste dag
Tirsdag ventes det mye regn i nord, mens Sør-Norge kan få ukas fineste dag, ifølge meteorologen.

- Fra onsdag får vi jevnt over perioder med regn og regnbyger. Det blir også perioder med sol, men spesielt varmt blir det ikke. Sør-Norge kan vente temperaturer mellom 15 og 20 grader, Nord-Norge kan vente temperaturer mellom 10 og 15 grader.

- Ser vi på torsdag, sankthansaften, venter vi godt med regn på dagtid torsdag. Det ser ut som om det skal avta mot kvelden, så har vi flaks, har det gitt seg til sein kveld. Men vi frykter at det holder seg, sier Grønnevet.

Sol og opphold i Nordland
- Det beste sankthansværet venter vi i Nordland, der vi venter opphold og sol. Men spesielt varmt er det ikke der heller, mellom 10 og 15 grader.