Gå til sidens hovedinnhold

Klar til å forlate VIF

Men Daniel Fredheim Holm vil at Vålerenga skal få penger for ham.

BISLETT (Nettavisen): Vålerengas Daniel Fredheim Holm har spilt så godt på venstreflanken denne sesongen at man begynner å få øynene opp for breddeholderen lenger sør i Europa.

På den siste dagen av overgangsvinduet kom Espanyol på banen og ønsket seg Fredheim Holm som erstatter for Liverpool-klare Albert Riera - uten å lykkes.

- Men de la aldri inn noe bud, de ønsket meg bare på lån, derfor forstår jeg godt at det ikke ble noe ut av det, sier 23-åringen til Nettavisen.

Forhandlinger etter sesongen
Han understreker at han ikke er bitter overfor sin nåværende arbeidsgiver Vålerenga, og at han trives godt på Oslo øst. Hvor lenge han blir værende, er dog et helt annet spørsmål.

- Jeg har kontrakt ut 2009-sesongen, og vi har så vidt begynt å prate litt om ny kontrakt. Jeg har imidlertid ønsket å vente med forhandlingene til sesongen er over, sånn at jeg kan holde fokuset på fotballen nå.

Skulle Vålerenga komme til cupfinalen – og bare Odd på Ullevaal står i veien – så kan samtalene tidligst komme i gang i midten av november. Det betyr at man bare har halvannen måned på seg før landslagsspilleren kan komme til å vende nesa sørover.

- Hvis vi ikke skulle bli enige, så er det nok lurest at jeg går i januar.

- Går jeg i overgangsvinduet da, så får også Vålerenga penger for meg - og det er det jeg vil, understreker Fredheim Holm.

Les også: De siste overgangene

Drømmer om Spania
Skulle utenlandsdrømmen bli en realitet, så er ønsket klart.

- Drømmen er selvsagt å spille for en klubb lenger sør i Europa, helst i Spania.

- Men Frankrike og Nederland tror jeg også vil passe meg bra, og det faktum at flere andre norske spillere har slått til der er også inspirerende.

Å undertegne en ny kontrakt med Oslo-laget er dog ikke noe VIF-spilleren utelukker. Men da er det ikke bare lønna som er viktig.

- Det kan for eksempel også være snakk om en klausul om en makssum hvis det skulle komme inn et bud på meg, sier den tidligere Skeid-spilleren, som denne uka er opptatt med landslaget og den første VM-kvalifiseringskampen til sluttspillet i Sør-Afrika i 2010.

Starter på benken
I lørdagens kamp mot Island starter Fredheim Holm på innbytterbenken. Hans sjef i Vålerenga, Martin Andresen, får imidlertid spille fra start. Til tross for en svak kamp mot Rosenborg sist helg.

Les mer her: - Andresen spiller fra start

Trolig norsk lag: Rune Jarstein - Tom Høgli, Tore Reginiussen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Martin Andresen, Fredrik Strømstad, Fredrik Winsnes/Per Ciljan Skjelbred - Thorstien Helstad, John Carew, Steffen Iversen

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken