I fjor endte Portsmouth på 14.-plass i ligaen. Året i forveien vant de FA-cupen. Ikke mange spår trofeer til «Pompey» i år.

I stedet har styreleder Peter Storrie handlet spillere han mener er gode nok til å berge plassen i Premier League. Man erstatter nemlig ikke Peter Crouch, Glen Johnson, Sylvain Distin eller Nico Kranjcar helt uten videre.

- Mange spillere ble kastet ut i sommer, men når det er sagt, var ikke alle i førsteelleveren. Vi vurderte aldri å forlenge avtalene til enkelte av dem, så la dem dra. Vi har hentet inn 13 nye spillere, og det er et ganske høyt antall, sier Storrie til Portsmouth News.

Bildet i toppen av denne artikkelen er hentet fra Portsmouths oppgjør mot Manchester City i februar. Kun Hayden Mullins er igjen av spillerne som er avbildet. Portsmouth vant for øvrig det oppgjøret 2-0.

Åtte mann på fem dager
I år har klubben startet katastrofalt. Fire tap på de fire første kampene har sendt Pompey til bunns på tabellen, og Storrie ut på en svært så intensiv spillerjakt.

På fem dager hentet klubben inn åtte spillere: Tommy Smith og Mike Williamson (fra Watford), Kevin-Prince Boateng og Jamie O’Hara (fra Tottenham), Tal Ben Haim (fra Manchester City), Hassan Yebda (fra Benfica), Michael Brown (fra Wigan) og Aruna Dindane (fra Lens).

I tillegg har Aaron Mokoena (fra Blackburn), Steve Finnan (fra Espanyol), Frederic Piquionne (fra Lyon), Antti Niemi (fra Fulham) og Anthony Vanden Borre (fra Genoa) sluttet seg til klubben.

Ikke akkurat verdensstjerner, men Storrie mener kvaliteten er med enn god nok til å innfri supporterkravet om Premier League-fotball på Fratton Park også neste sesong.

- Vi er ekstremt fornøyd med hvordan ting utviklet seg i løpet av tirsdagen. Dette er spillerne Paul Hart (manageren) ønsket seg, og vi maktet å hente dem. Jeg vet han er kjempefornøyd med dette, sier Storrie til Portsmouth News.

Holdt James unna gamlesjefen
Klubben maktet også å holde keeper David James unna klørne til gamlesjefen Harry Redknapp og Tottenham. Mest fordi Carlo Cudicini ikke ble sett på som en verdig arvtaker mellom stengene.

Storrie kan uansett puste lettet ut etter en svært innholdsrik handlerunde.

- Det er vel riktig å si at dette har vært mitt mest hektiske overgangsvindu noensinne. Vi måtte hente inn mange spillere. Det var på mange måter som å begynne på nytt igjen.

Her finner du oversikt over klubbens avganger og tilvekster!