Blant 3000 e-poster som er lekket på nettet etter et hackerangrep på Climate Research Unit (CRU) ved East Anglia-universitetet i England, finnes e-poster til og fra to norske klimaforskere. Alle e-postene er publisert her, hvor de også er søkbare.

LES OGSÅ:- Dette er klimaets Watergate-skandale

Rasmus Benestad, som er klimaforsker ved Meteorologisk institutt i Oslo, dukker opp i ti av e-postene.

- Det er private e-poster, så vi er ofre for et innbrudd. E-postene er sendt mellom kolleger, så de har en litt friere form enn vanlig. Du vil ikke like å få e-posten din spredd på den måten, selv om du vet at du ikke har gjort noe galt. Det er ubehagelig. Hva kan de finne? Klimaskeptikerne forsøker jo å fremstille oss i det verste lyset som er mulig. Det er nok ikke tilfeldig at dette kommer rett før klimamøtet i København, sier Benestad til Nettavisen.

- Ikke bekymret
Det er bare en av de ti e-postene Benestad selv har skrevet, han finner den igjen i sitt eget arkiv over sendte e-poster. I denne e-posten skriver han om en grafikk brukt i den første klimarapporten fra FNs klimapanel i 1990 - som viser høye temperaturer i middelalderen:

«We should also put this in perspective - the report is large and covers a wide range of topics, and most (all but our case?) is true to the science.»

- Den omtalte grafikken ble byttet ut med Mann-kurven i 2001. Personlig er jeg ikke så bekymret for at e-postene er på avveie, for jeg gjør jo så godt jeg kan, sier Benestad.

- Helt alminnelige
Eystein Jansen, forskningsleder og direktør ved Bjerknessenteret i Bergen, dukker opp i over 200 av e-postene som har blitt publisert.

- Det er helt alminnelige e-poster. Jeg har sett over overskriftene på dem. De har en muntlig form, men jeg tror ikke det er noe ved dem som er problematisk, sier Jansen til Nettavisen.

LES OGSÅ:Hacket server for å avdekke klimabløff

Jansen sier at hans e-poster hovedsakelig dreier seg om en søknad til EU om forskningsmidler og om FNs klimapanels fjerde rapport fra 2007. Også Jansen sier at han ser på publiseringen av e-postene som en opptrapping fra klimaskeptikernes side i forbindelse med klimatoppmøtet i København.

PS!Her på RealClimates nettsted kan du lese hva klimaforskerne selv mener om det såkalte CRU-hacket. University of East Anglia gjør rede for hackingen her.