Gå til sidens hovedinnhold

Klimakamp i Davos

Klimaspørsmålet ble satt på dagsorden under Verdens økonomiske forum i Davos lørdag.

Tony Blair satte klimaspørsmålet på agendaen under Verdens økonomiske forum som ble avholdt i Davos i Sveits lørdag. Blair fremmet positive fremtidsutsikter i forhold til en ny internasjonal klimaavtale. Han mente at dette var mulig på grunn av USAs nye holdning til klimaspørsmålet, melder BBC.

- Jeg tror vi potensielt er på kanten til et gjennombrudd, sa han.

Blair lovpriste rikskansler Angela Merkels fokus på klima under hennes EU-presidentskap. Han sa at Tysklands presidentskap i G8 gjorde det mulig å utvikle en ny internasjonal avtale når Kyoto-avtalen utløper i 2012.

- Det tyske G8-presidentskapet gir oss muligheten til å bli enige om prinsippene rundt en ny bindende internasjonal avtale som kan implementeres når Kyoto-avtalen utløper i 2012, sa han.

Blair understreket at en slik ny avtale måtte være mer radikal enn Kyoto-avtalen, og at den måtte inkludere samtlige land. Men han vektla også at en slik avtale ville være unyttig dersom USA, Kina og India ikke forpliktet seg.

- Dersom de største økonomilandene ikke binder seg til et slikt rammeverk som har til hensikt å redusere karbonavhengigheten, har vi ingen verdens sjanse til å lykkes, sa han.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai