Gå til sidens hovedinnhold

Klimakvoter fra SAS Braathens

Passasjerene skal kunne kompensere for sine forurensende turer neste gang de flyr med SAS Braathens.

(SIDE2): - Klimakvoter er en spennende idé, som vi nå vurderer ulike løsninger for å innføre. Det er vanskelig å si nøyaktig når tilbudet kommer, men vi satser på at det kan gjennomføres i løpet av året, sier informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Braathens til Dagsavisen.

Britisk forbilde
British Airways tilbyr allerede slike klimakvoter, og er et forbilde for SAS-selskapene som nå vil samarbeide om ordningen.

– Det må være en frivillig ordning for hver enkelt passasjer som tilbys å kjøpe en klimakvote som tilsvarer utslippene fra sin reise. Vi har alt i dag en klimakalkulator på våre hjemmesider, hvor man kan regne ut utslippet for turen, sier han.

Ifølge informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian, har de foreløpig ingen planer om å tilby sine passasjerer klimakvoter.

150 kilo per tur
Totalt slipper nordmenn ut om lag to millioner tonn CO2 fra fly, ifølge Statens forurensningstilsyn (SFT). Det tilsvarer omtrent utslipp fra to gasskraftverk à la Kårstø – uten rensing, skriver Aftenposten.

Delt på antall passasjerer, er hver og en av oss ansvarlig for 150 kilo klimagasser i gjennomsnitt hver gang vi flyr innenlands eller utenlands. Til sammenligning må en middels stor bil kjøre 833 kilometer for å forurense like mye.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler