Gå til sidens hovedinnhold

Klonede muldyr vant

For første gang har kloner deltatt i en idrettskonkurranse. Det skjedde da to klonede muldyr vant hvert sitt kvalifiseringsheat lørdag.

To klonede muldyr deltok lørdag i to ulike kvalifiseringsheat før et større muldyrløp i USA og vant på nesten identiske tider.

Det skal være første gang kloner har deltatt i denne typer idrettslige arrangementer, og de to krabatene skal søndag konkurrere om store pengepremier mot seks naturlig skapte muldyr. Samtidig skal de konkurrere mot hverandre.

Sprint

Konkurransen med de unike deltagerne kalles Winnemucca Mule Race, Show & Draft Horse Challenge og finner sted i Nevada, USA. Konkurransen arrangeres for tjuende år på rad, og distansen de to muldyrene deltok i, var en sprint på 318,5 meter.

- At begge vinner er fantastisk. Jeg tror det vil åpne mange øyne når det gjelder kloning. Jeg tror erfaringen med løpet vil bidra sterkt til å vise hva kloner er i stand til, sier Dan Jacklin, en forretningsmann fra Idaho som hjalp til å finansiere kloneprosjektet, til nyhetsbyrået Associated Press.

Bedre kloningsteknologi

Klonene ble født for tre år siden og er avlet frem med DNA fra et foster av foreldre som tidligere har fostret løpsmestere.

Gordon Woods fra Universitetet i Idaho, som skapte klonene, er godt fornøyd med resultatet av arbeidet.

- Det forteller meg helt klart at teknologien vi klonet dem med, ikke ser ut til å ha minsket de idrettslige prestasjonene, sier Woods.

Mange kloner har tidligere slitt med defekter av ulike slag.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken