Gå til sidens hovedinnhold

Klopp: - Vi er ikke favoritter

Jürgen Klopp mener Borussia Dortmund fortsatt ikke er favoritter til å nå Champions League-finalen.

HTML EMBED

Jürgen Klopp nektet å ta av etter festkvelden i mesterligaen onsdag. Treneren hevder Borussia Dortmund ikke er favoritt til å nå finalen selv etter 4-1-seieren over Real Madrid.

Anført av firemålsscorer Robert Lewandowski storspilte tyskerne på hjemmebane og sendte Real hjem til Spania med tremålstap.

Returkampen spilles i Madrid tirsdag 30. april. Klopp mener semifinalen er langt fra avgjort.

– Jeg føler ikke at vi er favoritter. Vi leverte en eksepsjonell kamp mot et fantastisk lag. Ingenting er avgjort, og vi er bare halvveis, sa Dortmund-treneren.

– Vi har ikke så mye erfaring i denne turneringen ennå, og vi må jobbe utrolig hardt i Madrid. Alt jeg vet, som er flott, er at laget mitt vil ikke dra dit for å forsvare seg, la Klopp til.

Gir ikke opp
Real Madrid var langt nede etter stortapet. Likevel lovet José Mourinho at laget vil gi alt i returmøtet på Santiago Bernabéu om en snau uke. Han har ikke gitt opp håpet om finaleplass.

– Jeg har lært at alt kan skje i fotballen. Det blir tøft neste uke, men ingenting er umulig. Spillerne mine vil prøve å vise det neste tirsdag, sa portugiseren.

– Det beste laget vant. Individuelt og kollektivt var Dortmund bedre, og de fortjente seieren, mente Mourinho.

Målshow av Lewandowski
Spesielt stjernespissen Robert Lewandowski viste klasse for Dortmund onsdag. Han ga først vertene ledelsen etter åtte minutter av kampen før Cristiano Ronaldo utlignet like før pause. I annen omgang tok Dortmund kontroll på kampen. I løpet av ti minutter økte Lewandowski til 2-1 og 3-1. Han avsluttet festen med sin fjerde scoring for kvelden da han satte inn 4-1 på straffe etter 67 minutter.

– Vi har bare tatt det første steget. Jeg er fornøyd med fire mål, men nå vil vi nå finalen, sa Lewandowski.

Tysk fotball har imponert i de siste dagene. I tirsdagens semifinale slo Bayern München til med 4-0 mot Barcelona. De to lagene møtes igjen 1. mai. (©NTB)

HTML EMBED
Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken