Ved nyttår lå Borussia Dortmund nest sist i tysk Bundesliga etter en grusom fotballhøst. Lørdag kan Jürgen Klopp takke av som trener ved å lede laget til Europaligaen.

Dortmund har vært gjennom en berg-og-dalbane-sesong av de helt sjeldne. I fjor høst hadde nedrykksspøkelset nærmest tatt bolig på Westfalenstadion, og verken trenere eller spillere våget å avskrive en smertefull degradering.

Etter vinterpausen snudde så vinden.

Siden nyttår har laget til Jürgen Klopp kun tapt tre kamper i den tyske ligaen og i tillegg kvalifisert seg for den tyske cupfinalen. Selveste Bayern München ble attpåtil beseiret i semifinalen.

Lørdag avsluttes årets ligasesong hjemme mot Werder Bremen. Med seier der kan Dortmund sikre seg plass i høstens europaliga. Det er nærmest for et mirakel å regne.

- Jeg håper virkelig vi klarer å levere å levere en skikkelig Dortmund-forestilling og gir full gass, sier trener Klopp.

Han står foran en meget følelsesladet aften. 47-åringen leder Dortmund for aller siste gang i seriesammenheng mot Werder Bremen. Den endelige avskjeden med klubben finner sted i cupfinalen på Olympiastadion i Berlin 30. mai.

Tar Dortmund tre poeng lørdag, kan laget sikre seg sjetteplassen i Bundesliga. Den gir rett til europaligaspill til høsten. Forutsetningen er at Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach slår Augsburg i sin hjemmekamp.

Werder Bremen har samtidig også mye å spille for. Foran avslutningsrunden er laget à poeng med Dortmund og kan også drømme om spill i Europa. Bremen har for øvrig også gjort en nærmest mirakuløs snuoperasjon etter nyttår. Ved juletider var laget tabelljumbo.

Jürgen Klopp kjemper for å unngå sin svakeste ligaplassering som Dortmund-trener. Under 49-åringens ledelse har klubben aldri vært dårligere enn nummer seks.

Veteranen Sebastian Kehl tar også farvel med Westfalenstadion lørdag. 35-åringen legger opp etter årets sesong. (©NTB)