Gå til sidens hovedinnhold

Knallhard bursdag for Hushovd

Thor Hushovd kom inn langt bak de beste på den første etappen av Tour Down Under. - Det ble en hard fødselsdag, sier nordmannen.

Etter tirsdagens kriterium i Adelaide-gatene, ble Tour Down Under innledet med en 148 kilometer lang etappe fra Mawson Lakes til Angaston. Det gikk ikke helt etter planen for Thor Hushovd.

- Jeg kom meg av gårde i et stort brudd og brukte en del krefter på det, men kom meg aldri igjen etterpå. Jeg fikk nok et aldri så lite varmesjokk, og kom i mål med en gruppe langt etter teten, sier Hushovd til Syklingens Verden.

Crédit Agricole-rytteren fyller 28 år i dag, og lar ikke den skuffende åpningsetappen av rittet på den andre siden av jordkloden ødelegge dagen.

- Det ble en hard fødselsdag. Men, men. Jeg har andre grunner til å feire i kveld, sier en positiv Hushovd.

Lagkamerat Mads Kaggestad er også i aksjon «Down Under». Han er i likhet med Hushovd skuffet over Crédit Agricoles innsats.

- Dette ble en skuffende dag for oss. En stor gruppe kom av sted uten at vi hadde noen med. Vi måtte jobbe hardt lenge for å minske avstanden før Thor klarte å støte seg opp. Deretter stoppet det helt opp i feltet og vi havnet langt bak, sier Kaggestad til nettstedet.

AG2Rs Simon Gerrans gikk til topps på hjemmebane, foran Liberty Seguros' spanske rytter, Luis Leon Sanchez. Hushovds erkerival Robbie McEwen, også han fra Australia, ble nummer tre.

Hushovd kom inn som nummer 27, over tolv minutter bak Gerrans. Kaggestad ble nummer 38, knappe 24 minutter bal vinneren.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene