Gå til sidens hovedinnhold

Knallstart for Bjørnstad

Bare hull 15 hindret nordmannen i å være blant de ti beste.

Henrik Bjørnstad gjorde forrige uke comeback på PGA-touren, hvor de beste golfspillerne i verden hører hjemme. 30-åringen fra Drøbak klarte cuten i sin første turnering i 2010, men fikk ikke mer enn to dagers pause etter 64.-plassen.

Nordmannen reiste direkte fra Hawaii til La Quinta i California, for å delta i Bob Hope Classic - den eneste turneringen på PGA-touren med fem runder.

Førstepremien er på 918.000 dollar, vel 5,3 millioner kroner.

Fantastisk åpning
Det passet med andre ord bra for Bjørnstad å starte med birdie på det første, andre og tredje hullet! Dessverre måtte han tåle en bogey på hull fem, før han fortsatte storspillet med birdie på hull åtte, ni, elleve og tretten.

På dette tidspunktet kjempet han helt i teten!

Bjørnstad rotet seg dessverre bort på hull 15, et par 3-hull. Først med det femte slaget fikk han overtalt ballen til å falle ned i koppen.

Runden endte med 68 slag, fire under par, og en delt 25.-plass.

Shane Bertsch leder etter at 18 av 90 hull er spilt. Amerikaneren gikk førsterunden på 62 slag og er to slag foran sine nærmeste utfordrere; Alex Prugh og Jeff Quinney.

Celebert selskap
Bjørnstad er for øvrig i celebert selskap når han deltar i Bob Hope Classic. Turneringen, som har stått på programmet siden 1960 – de fem første årene under navnet Palm Springs Golf Classic – er oppkalt etter den amerikanske skuespilleren og komikeren Bob Hope, som døde i 2003.

Turneringen er kjent for sine pro-am-konkurranser, der profesjonelle og amatører – blant dem en rekke kjendiser – spiller sammen. Et av turneringens største øyeblikk var i 1995. Da spilte tittelforsvarer Scott Hoch på lag med intet mindre enn tre presidenter – Gerald Ford, George H.W. Bush og Bill Clinton – i pro-am-turneringen. Det var første gang en sittende president spilte i en PGA-turnering.

Turneringen strekker seg over fem dager, én dag mer enn normalt. De fire første dagene inkluderer også amatørspillerne, hvilket gir turneringen, som hvert år trekker svært mange tilskuere, et uformelt preg.

Bob vs. Woods
Det er også grunnen til at enkelte elitespillere velger å ikke delta i turneringen. De finner den for lite seriøs.

Tiger Woods er blant golfstjernene som aldri har spilt Bob Hope Classic. Woods har imidlertid vært i aksjon mot selveste Hope i sine mye yngre dager. Hope og Woods puttet nemlig mot hverandre under TV-programmet The Mike Douglas Show i 1978. Den gang var golfstjernen bare to år gammel.

Blant de mest profilerte kjendisene i årets turnering er Alice Cooper, Kurt Russell og Phil McGraw, bedre kjent som Dr. Phil.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken