Gå til sidens hovedinnhold

Knalltall fra TV2

Mens de venter på kulturministeren, leverer TV2 og eieren A-pressen sterke resultater.

- Jeg håper vi ikke feirer ett års dagen fra vi sendte inn søknaden, uten at det har kommet en avgjørelse.

Dette sa konsernsjef Even Nordstrøm som en kommentar til at Kulturdepartementet ennå ikke har klart å komme tilbake med en avtale med TV2. I slutten av oktober søkte TV2 på konsesjonen som allmennkringkaster i Norge, men kulturminister Anniken Huitfeldt har ikke klart å bestemme seg for hvordan vilkårene skal være.

Uansett om Huitfeldt jobber i sneglefart, så leverer TV2 og den største eieren i beste velgående. Førstnevnte har makset oppturen i annonsemarkedet på TV.

Sterkt fra TV2
I andre kvartal leverte TV2 et driftsresultat på sterke 95 millioner kroner etter avskrivninger. Dette var langt over fjorårets 2 millioner kroner. Omsetningen i kvartalet steg samtidig fra 597 millioner kroner til 662 millioner kroner i kvartalet. Det er altså kostnadskuttene i fjor, samtidig med annonseoppturen i år, som drar opp TV2-tallene.

Nordstrøm sa samtidig han er mer komfortabel med TV-kanalens storsatsing på engelsk fotball etter avtalene med flere distributører.

- Vi (TV2 red. anm.) har distribusjonsavtale med praktisk talt alle. Dermed er risikoen i prosjektet vesentlig redusert. Premier League blir viktig for TV2 i fremtiden, uttalte Nordstrøm på pressekonferansen.

Klart løft
A-pressen, som eier halvparten av TV2, fikk god effekt av de sterke TV-tallene i andre kvartal. Men, også trykkerivirksomheten i Russland har positiv utvikling for mediekonsernet.

Av en omsetning på 1,18 milliarder kroner i andre kvartal, endte resultat før skatt på 118 millioner kroner. Altså en driftsmargin på 12,2 prosent, noe som er klart bedre enn fjorårets 8,4 prosent.

Kommentarer til denne saken