Gå til sidens hovedinnhold

Knallvær i helga

Få av deg tøyet, for i helgen blir det opp mot 30 grader på Sør- og Østlandet. Nord-Norge får også sol og stigende temperaturer i helgen. Sjekk været der du er.

SUPERSØK:Været 50.000 steder i Norge

FÅ NETTAVISEN PÅ MOBILEN I SOMMER

Høytrykket holder seg over Skandinavia de neste dagene, og det vil gi mye sol og varmt vær i hele landet.

Knallhelg i sør
Fra Vestlandet og sørover blir det lettskyet pent vær hele helgen. På Vestlandet kan det bli litt tåke på Rogalandskysten om morgenen. Sør- og Østlandet kan få litt morgentåke på kysten.

Besøk våre sommersider

På Vestlandet, Sørlandet og Østlandet er det muligheter for enkelte lokale ettermiddagsbyger.

Natt til torsdag var det torden ved Gardermoen på Østlandet. Østlandet kan få torden sammen med de lokale ettermiddagsbygene i helgen. Fredag kan også Sørlandet få torden sammen med lokale ettermiddagsbyger.

- Det er et godværsfenomen over landet for øyeblikket, det vil si at det er veldig varmt, men at det også kan komme noen ettermiddagsbyger, sier meteorolog Hilde Holdhus i Storm Weather Center til TV2 Nettavisen.

Sørlandet, Østlandet og Vestlandet vil få solgangsbris fra om ettermiddagen. På Vestlandet blir det nordlig bris. Vestlandet vil få en temperatur på mellom 20 og 25, mens det på Sør- og Østlandet vil ligge over 25 grader, og også opp mot 30 enkelte steder.

- Det blir fint og tørt vær i store deler av landet, men på søndag øker sjansene for at det vil skye til å komme litt regn på Sørlandet og sør på Vestlandet, sier meteorologen.

Trøndelag, Møre og Romsdal får halv til lettskyet pent vær, men mulig morgentåke på kysten. Det vil også være muligheter for ettermiddagsbyger i indre strøk, og muligens også med torden. Her vil det blåse nordøstlig bris, og opp i frisk bris på kysten. Temperaturen vil ligge på omkring 20-25 grader.

NYTTIG:Få været på mobil

Sol i nord i helgen
- Lavtrykket som var ventet ser ut til å styre utenom Norge, og vi unngår derfor bygeværet. Det ligger et høytrykk i Norskehavet som holder lavtrykket unna, sier meteorolog Holdhus.

I Nordland blir det halv- til lettskyet pent vær. Vinden vil blåse nord- til nordøstlig bris, og opp i frisk bris utsatte steder.

- Nordland kan få det varmt i indre strøk, og her kan temperaturen komme opp i godt over 20 grader, mens den på kysten vil ligge på mellom 15-20, sier meteorologen

Troms får halv- til lettskyet oppholdsvær. Her vil vinden blåse i en vestlig bris. Temperaturen vil ligge på rundt 17-18 grader i indre strøk, og omkring 15 i ytre strøk.

- I Troms og Finnmark vil temperaturene stige gradvis i løpet av helgen. Fra å ha hatt 10 grader i det siste, så vil temperaturen stige opp mot 17-18 grader i helgen, sier meteorolog Holdhus.

Har du en noe uvanlig sommerhistorie å fortelle? Send en epost

Finnmark får halv- til lettskyet stort sett oppholdsvær. Det blir flest skyer i kyststrøkene og det vil også være muligheter for en og annen regnbyge på kysten øst for Nordkapp. Her vil vinden blåse vest til nordvestlig frisk bris, og opp i frisk bris utsatte steder på kysten i vest.

- Det er rolige værforhold i hele landet, så det er ingen sterk vind og mye nedbør, slik som det har vært flere steder i det siste, sier meteorologen.

Har du et fint eller morsomt sommerbilde du vil dele med TV 2 Nettavisens lesere? Send det på e-post: sol@nettavisen.no

Da får du se det her:

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken