Gå til sidens hovedinnhold

Kneblet av jernmannen

All verdens artisteri kan stoppes. Også Barcelona.

Det var verken pent eller spektakulært, men Chelsea lyktes til fulle med opplegget Guus Hiddink pønsket ut foran oppgjøret mot Barcelona.

LIVE: Les referat her!

Lionel Messi fikk lite til. Det argentinske vidunderbarnet ble passet på av både Bosingwa og Florent Malouda.

Det så ut som om han var en verditransport på vei inn til Fort Knox.

Roman vil ha bøtta
Trolig er det ikke så langt unna sannheten heller. Etter finaletapet mot Manchester United i fjor, har eier Roman Abramovitsj forbannet seg på det gjeveste, europeiske trofeet skal hjem til Stamford Bridge.

Det har allerede kostet hva det skulle koste.

Men den russiske oljebaronen kan nok ikke slappe av før runde to av bataljen mot Barcelona er blåst av.

Dansende Barça-stjerner
For katalanerne var langt fra ufarlige tirsdag kveld. Problemet er bare at Thierry Henry og Samuel Eto’o skal forsøke å danse ballen hele veien inn i Chelsea-målet.

Da ender det som oftest med at midtstopperne John Terry eller Alex får satt inn sine kirurgiske taklinger, eller at reaksjonssterke Petr Cech stenger av scoringsmuligheten.

Hiddink hadde dessuten plassert Didier Drogba på topp. Den ivorianske oksen fikk los på et hårreisende tilbakespill fra Rafael Marques like før pause.

I fullt firsprang (hvis vi fortsetter oksemetaforen) mot Barça-målet, var det kun en våken Victor Valdés som kunne stagge kraftspissen.

Innbytterne fikk sjansen
Mot slutten av oppgjøret hev Pep Guardiola inn både Alexander Hleb og unggutten Bojan Krkic. Begge skulle få hver sin gigantsjanse:

Daniel Alves sendte et innlegg med sukkerstrø på inn i feltet, men fra fem meters hold presterte Bojan å sette ballen over.

Det gikk ikke stort bedre med Hleb, heller. Hviterusseren skar inn fra venstrekanten, men Cech vartet opp med en mesterlig redning.

På returen kunne den tidligere Arsenal-spilleren trille ballen i det tomme målet. I stedet satte han ballen høyt til side for mål.

Annonse: Vinn drømmetur til Old Trafford og møt Anderson!

Nøktern Hiddink
Med 0-0 på Camp Nou kunne Hiddink juble sammen med spillerne sine etter kampen. Uten at nederlenderen så noen grunn til å bli spinnvill av den grunn.

- Det var en veldig vanskelig oppgave for oss. Vi er fornøyde med at vi holdt nullen, men det gir oss ingen garantier foran returoppgjøret, fortalte han til TV3 etter oppgjøret.

- Hva må dere forbedre foran den kampen? ble han spurt.

- Vi er nødt til forbedre oss ved å score ett mål mer enn dem, lød det nøkterne svaret.

Barça uten stopperduo
Det vil også være et redusert Barcelona-mannskap som tropper opp på Stamford Bridge den 6. mai.

Rafael Marquez pådro seg en kneskade og er ute for resten av sesongen. Hans erstatter, Carlos Puyol, er ute med suspensjon.

Dermed ligger Terry & Co. i rute i forhold til å slå kloa i trofeet de kun fikk beundre på avstand i 2008. Lite vil glede Chelseas jernmann mer.

- Vi drar tilbake til brua (Stamford Bridge) uten skadeproblemer og med supporterne i ryggen. Vi er klare til å gyve løs på dem igjen, fortalte han ITV Sports etter oppgjøret.

- Jeg vil ikke si at vi har funnet måten å ta Barcelona på ennå. De dominerte banespillet mot oss, men både resultatet og vår egen opptreden var fantastisk, avslutter Chelsea-kapteinen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken