Gå til sidens hovedinnhold

- Knivstukket 46 ganger for «familiens ære»

En universitetsstudent i Storbritannia ble drept etter at han forelsket seg og gjorde kjæresten gravid. Jentas familie står bak, blir det hevdet i retten.

Britisk påtalemyndighet mener at Chomir Ali, en muslim fra Bangladesh bosatt i Oxford, beordret sin sønn Mohammed Mujibar Rahman (17) til å ta livet av datterens kjæreste, ifølge The Independent Online.

Aktor Julian Baughan hevdet i retten at Ali, en 44 år gammel kelner, ble rasende da hans datter Manna Begum (19) begynte å gå ut med Arash Ghorbani-Zarin (19) fra en iransk, muslimsk familie i 2003. Manna hadde allerede fått sitt ekteskap arrangert. Ali skal derfor ha forbudt sin datter å ha kontakt med kjæresten, tatt fra henne mobiltelefonen og hindret henne i å forlate huset. Presset fra familien skal ha drevet jenta til et selvmordsforsøk, ble det sagt i retten.

I august i fjor forlovet paret seg etter at Manna oppdaget at hun var gravid. Kjæresten Arash, som var ingeniørstudent ved Brooksuniversitetet i Oxford, sluttet med studiene og tok jobb i en leketøysforretning for å forsørge sin nye familie. 20. november ble han funnet død, med 46 knivstikk på kroppen.

Tre dager senere ble en mann påtalemyndigheten mener er Ali sett i det han kastet en plastpose over en hekk. Posen viste seg å inneholde en blodig kniv og klær med DNA- spor fra Alis sønn.

Far og sønn nekter for drapet. En 16-åring er også siktet i saken.

Saken pågår nå i britisk rett.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken