RØA - TRONDHEIMS ØRN 7-0:

Dynamittjentene fra Røa klarte ikke å sikre sitt fjerde strake seriegull denne sesongen. Ei heller klarte de å gjenta bragden fra i fjor med kvartfinale i Mesterligaen.

Men cupgull var det ingen som kunne ta fra Oslo-klubben. Ikke Amazon Grimstad. Ikke LSK. Og definitivt ikke Trondheims Ørn.

Samtlige har blitt braksendt ut av cuppen av Røa-damene. Sistnevnte ble ydmyket 7-0 i finalen - historiens nest største tap i en cupfinale for kvinner.

Dermed kunne den trofaste treneren Geir Nordby, som har ledet Røa siden opprykket i 2000, løfte sin tredje strake NM-pokal og den femte totalt.

Kom sterkt tilbake etter Mesterliga-tap
Mange hadde nok ventet en jevn finale. Selv om Røa aldri har tapt en cupfinale og på papiret er best med åtte strake seiere mot trønderne, er det ikke til å unngå at ørnene er landets mestvinnende kvinnelag med blant annet åtte cupmesterskap. Klubben endte på femteplass i Toppserien denne sesongen, mens Røa ble nummer to etter en skuffende sesonginnspurt. Sistnevnte har dessuten hatt et tøft kampprogram og spilte mesterligakamp senest onsdag i Hviterussland. Da gikk de på et knusende 4-0-tap og kunne ikke akkurat skryte av den beste oppkjøringen.

Men det var ikke et preget Røa-lag som entret gressmatta i Telenor Arena. Langt ifra. Målkontoen ble åpnet etter 25 minutter og fra da var det enveiskjøring hele veien til cuppokalen.

Ada Finskud, Guro Knutsen, Elise Thorsnes og Celine Pettersen noterte seg på scoringslista og det var en kombinasjon av glimrende angrepsspill og et grusom Ørn-forsvar som sørget for det massive sluttresultatet.

Finskud åpnet kalaset
Etter en nervøs start på cupfinalen fikk Thorsnes de drøyt 5000 tilskuerne på Telenor Arena til å reise seg. Røa-spilleren fikk ballen perfekt servert i bakrom, men sendte ballen utenfor stolpen. Samme spiller fikk en enda større mulighet to minutter senere, da hun alene med keeper kun hadde å bredside ballen i nettet, men bommet på kula og traff kun lufta.

Det måtte et annet navn til får å vekke til liv måltavla. Finskud fikk tak ballen etter en nydelig heading av Stine Andreassen, og klinket inn 1-0. Og med det var målkalaset i gang. Knutsen doblet til 2-0 etter en mindre imponerende keeperopptreden av Ingrid Thorbjørnsen, før Thorsnes endelig traff nettmaskene og økte til 3-0.

Dermed kunne Røa gå til pause med en komfortabel og meget fortjent ledelse.

Nesten historisk
Andreomgangen ble ikke mindre festlig for Røa. Trondheims Ørn, derimot, har nok hatt bedre dager på gressmatta. Trøndernes forsvar hang ikke med og et ydmykende finaletap var ikke til å unngå. Lene Bredesen scoret selvmål og sørget for 4-0 like etter pause, før Knutsen økte til 5-0. Innbytter Pettersen noterte seg, også hun, i protokollen med en flott scoring, før Thorsnes fastsatte til 7-0.

Kun en gang tidligere har en finale endt med et heftigere resultat. Det skjedde i 1991 da Asker knuste Sandviken 8-0.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED