Gå til sidens hovedinnhold

Knuste alle: - Det var revansjens time!

Superløp av Johannes Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø leverte et superløp i på sprinten i Hochfilzen fredag og gikk inn til seier. Ingen kunne true nordmannens tid i mål.

Dette var hans første verdenscupseier for sesongen.

Simon Schempp fra Tyskland ble nummer to, 14,3 sekunder bak nordmannen, mens tyske Andreas Birnbacher ble nummer tre, 17, 3 sekunder bak.

- Revansj
Thingnes Bø leverte varene både i sporet og på standplass. Lillebror Bø klinket ned ti av ti blinker og la med det grunnlaget for seieren.

- Dette var revansjens time etter det som skjedde sist helg. Jeg var ekstremt bestemt og hadde lagt en utrolig bra plan for skytingen, sier han til NRK.

- Jeg kommer inn, legger meg ned, bruker tid og er veldig fornøyd med det. Jeg gikk også et bra løp i sporte med fine ski, sier Thingnes Bø.

Unggutten føler han har utviklet seg på standplass.

- Da jeg stoppet opp på siste skyting, før jeg satte de tre siste skuddene, følte jeg meg som en ordentlig god skiskytter. Jeg begynner jo å få noen år på baken nå, jeg, også, forteller lillebror Bø til statskanalen.

- Var umulig
Storebror Tarjei Bø gjorde også et godt løp og skjøt feilfritt på begge skytingene. Han klarte imidlertid ikke å holde helt følge i sporet.

- Jeg klarte å roe litt mer ned og skjerpe meg litt i dag. Men lillebror var helt umulig å gjøre noe med. Han tok det. Han knuser oss andre. Jeg hadde et håp om å slå ham i dag, men ... sier Tarjei Bø i intervju med NRK.

Storebror ble til slutt nummer seks.

Emil Hegle Svendsen, som startet som nummer to, pådro seg én bom på den andre skytingen og måtte derfor tåle å havne litt ned på resultatlisten.

Svendsen endte på niendeplass.

Ole Einar Bjørndalen startet som nummer 101 og skjøt to bom allerede på liggende skyting. Dermed var han ute av kampen om en pallplass.

På andre skyting fikk Bjørndalen nok en bom.

Lars Helge Birkeland og Alexander Os kunne heller ikke hamle opp med de beste.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken