Gå til sidens hovedinnhold

København svarte City

Solbakkens gutter berget håpet på overtid.

FC København – Manchester City 2-2:

Ståle Solbakken gikk hardt ut mot sin motstander i Uefa-cupen tidligere denne uken. Manchester City var i ferd med å ødelegge fotballen med pengebruken sin.

Og uansett var ikke City en tradisjonell storklubb og dermed ville ikke alle pengene hjelpe dem.

Bedre enn United
Vel, torsdag kveld ble det klart at City i alle fall ikke trenger alle pengene for å ta med seg et godt resultat fra bortekamp mot FC København. I tillegg klarte de det en annen klubb fra Manchester ikke klarte, nemlig å ikke tape i Parken. Lenge så det også ut til at City skulle ta seieren hjem.

Men København kjempet seg tilbake og berget uavgjort. Likevel ser det tøft ut med tanke på avansement.

For selv om det ble et jevnt sluttresultat hjelper det lite når bortemål er så viktig i Uefa-cupen.

Egenproduserte målscorere
Manchester City tok ledelsen etter en snau halvtime. Den skadeplagede unggutten Nedum Onuoha scoret 0-1-målet, en ledelse som holdt seg til pause. Onuoha er for øvrig en egenprodusert spiller i City.

Etter hvilen gikk København mer aggressivt til verks og fikk etter drøye timinuttet sin utligning. Ailton Jose Almeida scoret 1-1-målet og håpet var tent for Solbakkens disipler.

Men det kunne virke som om Mark Hughes ville vise at Manchester City ikke trenger internasjonale superstjerner for å vinne fotballkamper. For City skulle ta ledelsen ved en annen egenprodusert spiller. Stephen Ireland kom til akademiet i City i 2003 og har denne sesongen etablert seg som en virkelig storspiller på Citys midtbane.

Han ga City 1-2 i det 61.minutt og de fleste trodde vel at han med det sørget for seieren.

Tøft returoppgjør
Men København kom tilbake til slutt. Martin Vingaard fikk satt inn utligningen ett minutt på overtid. Dermed berget han håpet for Ståle Solbakken og FC København.

Tøft blir det uansett for Solbakken og co når de gjester City of Manchester Stadium. Seier med ett mål holder, men selv det kan bli i tøffeste laget.

Selv mot en ”liten” klubb som City.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken