Sommerens utgave av det prestisjetunge sykkelrittet Tour de France, ble som så mange ganger før preget av en rekke dopingskandaler. Den største stjernen som ble tatt, var kanskje Riccardo Riccó.

Italieneren, som i forkant hadde vunnet to etapper, testet positivt på bloddopingmiddelet EPO etter den fjerde etappen og måtte dermed forlate konkurransen.

Nå har juksemakeren fått sin straff. Den italienske olympiske komité bestemte torsdag at syklisten, med kallenavnet «Kobraen», vil bli utestengt fra all sykling de neste to årene.

(saken fortsetter)

Dommen var strengere enn det som på forhånd var ventet. Aktoratet hadde nemlig bare bedt om at italieneren skulle bli utestengt i 20 måneder.

- Jeg er svært skuffet og bitter. Jeg hadde ventet større forståelse i denne saken, men jeg gjorde noe galt og jeg fortjener å bli straffet, sier Riccó ifølge Reuters.

18 måneder av dommen skal være for bruk av EPO, mens de resterende seks månedene er ilagt fordi Riccó skal ha konsultert den kontroversielle legen Carlo Santuccione.

Riccardo Riccó ble også nummer to sammenlagt i sykkelrittet Giro d’Italia i mai i år.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).