Gå til sidens hovedinnhold

– Kokain-flom i Bergen

Kokain er blitt allemannseie, og er på full fart inn i alle miljøer, hevder direktøren ved Bergensklinikkene.

Det skriver Bergensavisen i dag. Advarselen kommer etter at avisen tidligere denne uken skrev om en profilert bergensartist som ble tatt med kokain i bilen.

– Vi ser økt en økt bruk av kokain i Bergens-området, og det samme meldes fra Oslo. Myndighetene er advart mot det som er i ferd med å skje. Nå må vi ikke komme i etterkant, slik som skjedde da heroinen flommet inn over landet, sier Erling Pedersen, direktør for Stiftelsen Bergensklinikkene til avisen.

Han forteller at kokain tidligere ble betraktet som et ”rikmannsdop”, men at det i dag mer eller mindre er blitt allemannseie.

Konsertarrangør Frank Nes i Bergen Live bekrefter overfor avisen at det finnes artister som ber om å få narkotika bak scenen, men at disse kravene blir kontant avvist. Artister avisen har snakket med, er derimot delte i sin oppfatning av problemets omfang. Tidligere MGP-deltaker Stig Van Eijk forteller at han flere ganger har observert bruk av narkotika i artistmiljøet, mens Bjørn Jensen i Vinskvetten forteller at karane fra Rothålå ikke har vært borti noe sterkere enn kebab.

– Man får holde seg til brennevinet, det går nå an å kontrollere litt mer, sier Jensen til BA.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping