Gå til sidens hovedinnhold

Kolonnekjøring over Haukeli

Slipper endelig ned fra fjellet.

Ved 19-tiden var det fortsatt uvær på fjellet, men vinden hadde løyet noe, melder Telemarksavisa.

- Det er mellom 20 og 30 biler på vei over fjellet nå og når de er over tar vi en avgjørelse på om det blir fortsatt kolonnekjøring utover kvelden, sier vaktoperatør Kjersti Hovemoen ved veitrafikksentralen.

Den avgjørelsen kom en halv time senere. Nå er veien åpnet for kolonnekjøring.

Veien over fjellet hadde da vært stengt et døgn.

En lang rekke biler står ennå værfast på Haukeli, og mange av dem har stått der siden søndag ettermiddag.

Det skal ha vært rundt null grader i tunnelen i natt.

Kjersti Hovemoen hos veitrafikksentralen understreker at bilene har stått inne i Vågslidtunnelen helt frivillig. De har fått lov å kjøre tilbake, men har valgt å bli stående inne i tunellen for ikke å miste sin plass i køen når det åpnes for kolonnekjøring.

Isolert
- Været hos oss er tøft med opptil sterk kuling i kastene og det snør tett, skriver Anders Sten Nessem som er daglig leder ved Haukeliseter fjellstue i en e-post.

- Vi har fortsatt en gjest som ikke kommer seg vestover. I dag tidlig ble det en liten åpning i været og brøytemannskapene fikk våre gjester ned fra Haukeliseter fjellstue for de av dem som skulle østover før været ble for dårlig igjen. Det er store mengder snø som nå har kommet i helgen og kombinert med vinden som har vært er det voldsomme naturkrefter som har slått til, skriver han videre.

- På fjellstua går tingene sin gang, selv om vi er isolert. Vi stoler 100% på brøytemannskapene som virkelig gjør en formidabel innsats. Selv de må gi tapt for de naturkreftene som er nå og har vært i sving siste døgnet. Vi vet ikke når veien åpner igjen og forholder oss helt og holdent til brøytemannskapene, avslutter Nessem

Les flere saker fra Telemarksavisa her.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken