Kombinertgutta vant gull og sjarmerte hele idrettsnorge med sine rørende seiersintervjuer etter målgang.

Magnus Moan, som har slitt med mye motgang i sin karriere, klarte ikke å holde tårene tilbake, mens Håvard Klemetsen dro i gang en seiersjoik på live TV.

Det er liten tvil om at kombinertgutta gikk rett hjem hos det norske TV-publikummet etter gullet på lagkonkurransen i Sotsji.

Likevel står kombinertlandslaget uten hovedsponsor.

Lite oppmerksomhet
To ganger gullvinner fra Nagano-OL, Bjarte Engen Vik, erkjenner at kombinert ikke har vært noen oppmerksomhetsmagnet utenom mesterskap, men håper på forandring.

- Kombinert blir aldri noen stor idrett. Det er lite oppmerksomhet utenom de store mesterskapene, men jeg håper virkelig gutta smir mens jernet er varmt, sier Engen Vik til Nettavisen.

Han tror måten landslagsgutta står fram etter seieren kan gi håp om mer å juble for i framtiden - også økonomisk.

- Når du ser hvordan de står sammen og den gleden de viser i intervjuer på TV, er det jo lov å håpe at de kan få igjen noe økonomisk for dette også.

- Helt perfekt
Engen Vik, som har fem gullmedaljer fra VM i tillegg til de to OL-gullene, er mektig imponert over det kombinertgutta har vist i Sotsji.

- De har levert kjempebra gjennom hele OL. Med medaljer og gull både individuelt og i lagkonkurransen kunne det ikke gått så mye bedre. Det er helt perfekt, sier han.

Han er også blant dem som unner spesielt Magnus Moan en opptur etter alle nedturene.

- Magnus har vært med lenge og vært nær mange ganger. Han har hatt mye stang ut, men det er godt å se at han lykkes.

42-åringen tror Jørgen Graabak, som har tatt to OL-gull på to starter, kan bli en stor norsk kombinertstjerne i framtiden.

- Han gjør det helt utrolig bra. I langrennet gjør han alt perfekt. Han må bare stabilisere seg mer i hoppbakken. Han har ikke alltid lyktes der tidligere, men i OL ser vi at han kan det også. Han kan bli en komplett kombinertløper.

Hjem fra Sotsji reiser Magnus Krog med bronse og gull, Magnus Moan med gull og sølv, Jørgen Graabak med to gull og Håvard Klemetsen med ett gull.