Gullet i lagkonkurransen har lenge vært et stort mål for de norske kombinertgutta.

Før torsdagens konkurranse hadde ikke Norge vært på pallen i denne øvelsen siden Halldor Skard, Kenneth Braaten, Bjarte Engen Vik og Fred Børre Lundberg gikk helt til topps under Nagano-OL i 1998.

16 år senere heter gullheltene Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Magnus Krog og Jørgen Graabak.

Magnus Moan, som gikk første etappe, var tydelig rørt da han snakket med TV 2 etter rennet.

- Det er så sinnsykt bra. Jeg trodde dette var et vanlig skirenn, men det er kanskje ikke det, sa en gråtkvalt og rørt Magnus Moan da gullmedaljen var sikret.

- I 2005 sto jeg på toppen med et lag rundt meg. Jeg er så stolt over det jeg og resten av gutta leverer. For en seier! Det er helt sinnssykt.

Også Håvard Klemetsen var strålende fornøyd med torsdagens gull.

- Det er fantastisk artig å stå på toppen sammen med gutta vi trener med 365 dager i året. Å lykkes sammen gjør noe med deg. Det er en lykkefølelse som er vanskelig å beskrive, sa Klemetsen.

Det tyske forspranget på 25 sekunder etter hoppingen ble raskt hentet inn av Magnus Moan, som gikk første etappe for Norge. Da Håvard Klemetsen la ut på andre etappe var han i følge med Tyskland og Østerrike.


Veteranen fra Kautokeino holdt følge med både Christoph Bielerog Björn Kircheisen og sendte Magnus Krog ut på tredje etappe i ledelse.

Krog gjorde også jobben og sendte tirsdagens gullvinner Jørgen Graabak ut på side etappe i følge med Fabian Riessle og Mario Stecher, som vant gull med Østerrike både i 2006 og i 2010.

Ingen av de tre var interessert i å dra opp tempoet på den siste etappen, og det ble et spurtoppgjør for å gjøre opp om medaljene.

Der viste Graabak seg sterkest, knuste tyske Riessle og sikret seg sitt andre OL-gull på to OL-starter. Østerrike tok bronsen.