Gå til sidens hovedinnhold

Komet over Bergen

Mystisk lys identifisert.

(iBergen.no): Mellom klokken 1700-1730 i ettermiddag kunne du se en komet på vestre himmel over Bergen. Tore Sandemose på Landås gjorde alt han kunne for å få et skikkelig glimt av kometen. Først hentet han frem kikkerten, før han tok frem stjernekikkerten. For å dokumentere observasjonen fant han til slutt frem fotoapparatet.

- Det var et vakkert syn. Jeg satt og spiste middag da jeg plutselig så lyset på himmelen. Lyset gikk vestover i retning Løvstakken. Jeg er glad jeg klarte å ta bilde av den før den forsvant, forteller Sandemose til iBergen.no.

Værvarslingen Vestlandet bekrefter at det mystiske lyset er en meteor. De viser til en mail mottatt fra astrofysiske institutt i Oslo der de henviser til kjendisastrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard. Det fortelles at kometen har fått navnet McNaught etter den australske oppdageren Robert McNaught. Kometen ble først oppdaget 7. august i fjor.

Mangnus Anglevik, meteorologikonsulent ved Værvarslingen Vestlandet, forteller til iBergen.no at den samme kometen vil være mulig å se på østre himmel i morgen før soloppgang som er klokken 0938.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping