Gå til sidens hovedinnhold

Kometen spikret VM-plassen

Suverent NM-gull til Anders Gløersen.

Rett før jul gikk Anders Gløersen inn og vant 15 kilometer fristil under et verdenscuprenn i Davos. Et stort gjennombrudd på distanserenn for den 28 år gamle landslagsløperen.

Med det løpet meldte han seg for alvor på om å få gå samme distanse under VM i Falun senere i år. Torsdag bekreftet Gløersen igjen at han er et sterkt kort på distansen.

Spikret VM-plass
Under NM i Røros var han best av alle og vant gull på en dag da folk som Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen og Niklas Dyrhaug sto over.

Gløersen gikk seg opp i teten far start av og holdt en jevn og god fart gjennom hele den tøffe løypa, mens de argeste konkurrentene én etter én måtte gi tapt.

Gullet torsdag betyr at Gløersen trolig kan pakke VM-bagen.

- Jeg tror vi kan klarere at han går 15-kilometeren under VM, sier NRK-ekspert Morten Aa Djupvik om 28-åringen som også er aktuell for lagsprinten i Falun-mesterskapet.

Gløersen selv føler seg også ganske trygg på en VM-plass nå.

- Det ser sånn ut. Tiden min viser at dette er et solid løp. Jeg er fornøyd, sier han til NRK.

- Men det var tungt. Ingen av jentene synes det gikk bra her før i dag, så jeg trøstet meg med det underveis, at det var tungt for alle. Det var nok mange som åpnet hardt. Jeg fikk dert tungt, men sammenlignet med de andre gikk det fort på slutten, sier Gløersen om rennet.

Krogh brøt
Hans Christer Holund ble nummer to, mens Sjur Røthe tok bronsen. Holund var 17 sekunder bak vinneren, mens Røthe var 34,9 bak Gløersen i mål.

Tord Asle Gjerdalen gikk seg trolig ikke noe nærmere VM med sin sjetteplass.

Finn Hågen Krogh måtte bryte underveis i løpet. Ifølge NRK følte han seg slapp og uopplagt utover i rennet.

Nettavisen fulgte rennet LIVE:

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken