Gå til sidens hovedinnhold

Komiker løftet Krekar

SMUGET (TV 2 Nettavisen): Mulla Krekar føler seg dypt ærekrenket etter at Shabana Rehman på meget spesiell måte testet ut om han er fundamentalist.

Krekar vurderer å gå til rettslig skritt etter at stand-up-komikeren Shabana Rehman rett og slett løftet mullaen.

Det var etter en debatt på utestedet Smuget tirsdag kveld Rehman ville teste Krekar.

Han hadde møtt generalsekretær Lars Gule i Human-Etisk forbund og religionsforsker Torkel Brekke til debatt om Krekars verdisyn, og om hvorvidt han er en fare for rikets sikkerhet.

Etter debatten utfordret Rehman Krekar til å ta testen. Krekar tok utfordringen, hvorpå Reman tok tak rundt mulla Krekar og løftet ham opp fra bakken.

Denne handlingen tok Krekar mildt sagt dårlig.

- Forakt for meg
- Dette er en forakt for mennesker og det er en forakt for meg. Dette var et overgrep mot meg. Du har ikke rett til å ta på meg akkurat som jeg ikke har en rett til å ta på deg, tordnet Krekar mot Rehman.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Var det riktig å løfte mulla Krekar?
Nei, en klar krenkelse
Ja, må tåle det
Vet ikke

Se resultat

- Jeg vil levere en klage på dette gjennom min advokat Brynjar Meling. Jeg skal komme til bunns i hvem som står bak dette, fortsatte Krekar.

Shabana Rehman sto taus og hørte Krekars reaksjon. Deretter leverte hun resultatet av sin private fundamentalist-test.

Besto ikke testen
- Jeg har løftet både Thorvald Stoltenberg og biskop Gunnar Stålsett. En mann som blir båret av en kvinne kan ikke være fundamentalist. Men her ser vi altså reaksjonen, sa Rehman.

I en e-post til TV 2 Nettavisen onsdag skriver Rehman at det ikke er riktig at hun har løftet Stålsett, men at de riktige navnene skulle være Stoltenberg og Odd Nerdrum.

Krekar fikk støtte
Men til og med generalsekretær Lars Gule, som under debatten hadde sammenlignet Krekar med en fascist, tok mullaen til forsvar.

- Jeg tror ikke helt salen forstår hvilken ærekrenkelse Krekar er blitt utsatt for her. Dette er meget alvorlig. Rehman har pakistansk bakgrunn og vet veldig godt hvilken krenkelse dette er, sa Gule.

Rehman på sin side bedyret at det ikke var ment som noen fornærmelse av mullaen.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær