Gå til sidens hovedinnhold

- Kommer aldri til å bli en ny Tora

Men Tiril Eckhoff (23) er klar til å ta opp arven etter Norges skiskytterdronning.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Denne helgen avslutter Eckhoff det som har vært hennes definitive gjennombruddsesong som skiskytter.

Onsdag møtte hun pressen på Holmenkollen Park Hotell i Oslo, og den blonde jenta gikk fra bord til bord for å svare på spørsmål fra et samlet presse-Norge. Alle skulle ha en bit av den nye skiskytterstjernen.

- Steget opp fra asken
Når hun etter hvert deiser ned i stolen foran Nettavisen, ser hun med et smil tilbake på hennes første sesong i verdenstoppen.

- Jeg kan ikke være noe annet enn fornøyd. I fjor var jeg reserve i VM, i år tar jeg individuell medalje i OL. Det er kult at jeg har «steget opp fra asken», sier Eckhoff til Nettavisen.

Når Tora Berger nå legger opp, er det mange som spår at det er nettopp Eckhoff som overtar stafettpinnen som Norges ledende skiskytterkvinne.

- Blir aldri en ny Tora
Hun hevder å bruke lite energi på akkurat det.

- Jeg tror ikke jeg skal tenke så mye på det. Jeg kommer aldri til å bli en ny Tora. Jeg må kjøre min egen stil og se hvor langt det når, sier hun.

- Føler du press nå som nasjonen setter sin lit til deg?

- Det største presset er det jeg legger på meg selv. Jeg må bare jobbe videre og håpe at jeg kan stå på toppen av pallen en dag, sier hun.

- Føler du deg klar?

- Det blir et tomrom etter Tora, det blir det. Jeg håper bare ikke det blir et skikkelig vakuum, og jeg håper skiskyting fortsatt kan være en spennende sport å se på for nordmenn. Jeg håper at jeg kan være med å bidra til at det blir spennende, forteller 23-åringen.

- Er du redd for at det blir mindre blest om sporten nå som Tora Berger gir seg?

- Jeg håper bare vi fortsetter å prestere. Vi er et sterkt lag, og nå kommer det unge jenter opp som er veldig bra. Jeg tror det blir veldig bra, sier hun.

- Blir jeg litt sånn «wow»
På et lignende pressetreff for ett år siden, var det på langt nær så mange som ville snakke med Eckhoff. Da var det andre som stjal mer av oppmerksomheten. Men hun bedyrer at OL-suksessen og gjennombruddet i verdenscupen ikke har ført til en total omveltning i livet generelt.

- Nei, egentlig ikke, bortsett fra at jeg skal snakke med veldig mange av dere (journalister) i dag. Det eneste jeg har merket, er at folk kommer bort og sier gratulerer og sånne ting. Da blir jeg litt sånn «wow». Jeg synes det er kult at folk følger litt med. Jeg prøver å være meg selv, og tror ikke det forandrer meg noe særlig. Men det er kult å oppnå en drøm, forteller hun.

Og oppmerksomheten har den blonde jenta ennå ikke vent seg helt til.

- Det er jo litt uvant. I dag fikk jeg møte Line (Elvsåshagen) fra P3-morgen, og det synes jeg er litt stort, da. Jeg har fått møte mange nye og store mennesker, og det er kult, sier hun og smiler.

Verdenscupen avsluttes med tre renn i Holmenkollen 20.-23. mars, og Eckhoff ligger på en fjerdeplass i sammendraget, 98 poeng bak Daria Domracheva på en tredjeplass.

Ferie
Hun er innstilt på å levere en bra sesongavslutning, men etterpå har hun helt andre planer.

- Nå skal jeg ta meg en ferie, og det er første gang jeg ikke har så mye skole. Jeg har pleid å bruke april til å sitte skolebenken, men i år skal jeg ha en måned fri. Det tror jeg at jeg trenger, sier Eckhoff, som studerer til å bli ingeniør ved NTNU.

- Nå skal jeg bare være med venner og nyte livet.

Det er vel fortjent.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken